Gradovi

Novakov: Otpušten jer nije podržavao DS

BEOGRAD – Nekadašnji odbornik DS-a u Skupštini opštine Vračar Mladen Novakov proglašen je polovinom februara tehnološkim viškom u Sportsko-rekreativnom centru (SRC) Vračar, jer je, kako tvrdi, odbio da podržava DS i ukazivanja na malveracije koje se dešavaju u tom centru čiji je osnivač ta beogradska opština.

Nakon izbora Novakov je odlučio da podnese tužbu nadležnom sudu, od koga očekuje da donese odluku da je njegovo otpuštanje nezakonito.

Kaže da se nada da će nadležni organi da ispitaju poslovanje SRC Vračar, kako bi se saznalo kako se troše pare Vračaraca.

U pismu javnosti, koje je objavio portal „Telegraf“, Novakov objašnjava da je proglašen tehnološkim viškom nakon što je u tom centru ukinuta služba prodaje i marketinga u kojoj je radio i da je nezakonito dobio otkaz, jer se u tom trenutku nalazio na bolovanju.

Novakov, koji je diplomirani ekonomista i ima 17 godina radnog staža, kaže da je biran za odbornika 2008. i 2012. godine na listi DS, da je počeo u toj skupštini da postavlja „nezgodna pitanja o kriminalnim radnjama“ u SRC Vračar, kojima je ta ustanova dovedena pred zatvaranje.

„Pitao sam zašto je centar u gubicima, ukazivao da je kupljena mobilna kućica za Šuplju stenu koja je preplaćena, jer je plaćena oko 30.000 evra, da je najobičnija rampa za vozila plaćena 12.000 evra, kao i za neke druge sumnjive nabavke kao što je jelovnik koji je plaćen 395.000 dinara, a koji je radila devojka jednog od opštinskih rukovodilaca“, naveo je Novakov u pismu.

Objašnjava da je odluku da napusti DS doneo u junu 2014. godine, jer nisu reagovali na njegove primedbe o kriminalu, kao i da je tada još dvoje njegovih kolega istupilo iz odborničke grupe DS.

Kaže i da je u decembru 2015. godini sa kolegama tražio od Skupštine opštine Vračar da obavesti tužilaštvo i da se konačno utvrdi istina povodom brojnih neosnovanih optužbi, što je odbijeno.

„U nekoliko navrata upozoravan sam od strane direktorke SRC Vračar Jelene Đorđević da postavljam nezgodna pitanja. Slična ‘upozorenja’ dobijao sam i od predsednika DS Vračar Bogdana Tatića koji je objavio da sam uzeo 20.000 evra da napustim DS kako bi me oblatio. Rekao sam im da je kriminalom na koji ukazujem opština Vračar oštećena za mnogo više evra od onih koje pokušavaju da izmisle“, napisao je Novakov.

Navodi da je odmah otpušten, a da su za to vreme nezakonito zapošljavali u SRC Vračar, zbog čega je, kaže, bivši direktor dobio prekršajnu prijavu od strane budžetske inspekcije Ministarstva finansija.

„Iste prijave su dobili i bivši predsednici opštine Vračar Branimir Kuzmanović i Tijana Blagojević, jer su zaposlili 41 osobu nezakonito postavljajući ih na par dana na mesto zamenika predsednika opštine, pa ih prebacujući na druga radna mesta kao što su mesto kurira ili vozača“, kaže Novakov.

Navodi i da ga je na obraćanje javnosti navelo to što se ovih dana u javnosti vodi hajka protiv SNS, jer „navodno jednom odborniku Levice nije produžen ugovor u školi u kojoj je radio, gde je bio zaposlen po političkoj liniji“.

„Upravo me je to navelo da javnost obavestim kako sam ja od vladara Vračara nezakonito otpušten pre tri meseca“, naveo je Novakov.

Foto Tanjug/ Video arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh