Gradovi

Novi centri za boravak dece sa smetanjama u razvoju u NBG

BEOGRAD – Tri zgrade u Novom Beogradu biće renovirane i pretvorene u centre za dnevni boravak dece sa smetnjama u razvoju, za šta je američka vlada izdvojila 312.000 dolara.

Zamenik ambasadora SAD u Srbiji Gordon Dugud i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić potpisali su danas sporazum o humanitarnom projektu kojim će se finansirati renoviranje te tri zgrade, za šta je Evropska komanda američke vojske izdvojila 312.000 dolara preko svog programa humanitarne pomoći.

Novi centri za decu biće u mesnim zajednicama Gazela, Stari aerodrom i Dunavski kej, a opština Novi Beograd obezbedila je zgrade za renoviranje i obavezala se da pokrije troškove režija, električne energije i održavanja.

Dugud je rekao da projekat pokazuje spremnost Vlade SAD da sarađuje sa lokalnim zajednicama u Srbiji kako bi se poboljšao kvalitet života svih njenih građana, navodeći da su slični projekti realizovani u još dve opštine u Srbiji.

„Sa ovom donacijom vrednost pomoći Evropske komande američke vojske u poslednjih godinu dana iznosi 1,5 miliona dolara“, rekao je Dugud.

Šapić navodi da će prostor tri mesne zajednice koristiti organizacije koje pomažu deci sa smetnjama u razvoju i osobama sa invaliditetom.

„Opština ima obavezu da prostor do 17 sati izdaje samo takvim organizacijama, a nakon toga će prostor biti korišćen za druge programe, koje građani takođe neće plaćati“, rekao je Šapić.

On je dodao da očekuje da do kraja kalendarske godine projekat bude završen.

„Izuzetno sam srećan što je američka ambasada odlučila za našu opštinu i nadam se da će biti zadovoljni svi građani, ne samo Novog Beograda već i Srbije, posebno organizacije koje se bave problemima osoba sa invaliditetom, jer će svi moći da koriste ove prostorije“, rekao je Šapić.

Foto Tanjug/ D.Peternek

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh