• Novosti online

  Novi Pazar u kampanji protiv nasilja nad ženama

  Članovi Saveta za rodnu ravnopravnost i Saveta za bezbednost grada Novog Pazara usvojili su danas na zajedničkoj sednici predlog odluke o besplatnim lekarskim uverenjima za žrtve nasilja u porodici.

  Sednici povodom početka globalne kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, prisustvovali su ambasadorka Kanade Keti Čaba i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

  Ambasadorka Čaba je novinarima rekla da je rodna ravnopravnost jedan od glavnih prioriteta Kanade i važan deo spoljne politike.

  „Mi se u Srbiji odavno bavimo ovom temom, pre svih sa civilnim sektorom, ali i sa zainteresovanim gradovima. Današnji sastanak je bio veoma efikasan, a drago mi je da sam skupa videla članove ova dva saveta. Nadam se da će kampanja biti uspešna“, rekla je ambasadorka.

  Gradonačelnik Biševac je zahvalio Ambasadi Kanade jer je kroz više projekata pomagala Novi Pazar i podržala i ovu kampanju.

  „Grad će preko Saveta za rodnu ravnopravnost i Saveta za bezbednost voditi borbu protiv nasilja nad ženama. Zahvaljujemo pre svega civilnom društvu, lokalnim i republičkim institucijama, pojedincima, verskim zajednicima i svim drugima koji su doprineli da ova kampanja bude uspešna”, rekao je Biševac.

  Narednih dana planirane su pozorišne predstave, panel-diskusije, podela edukativnog materijala, okrugli stolovi, prezentacija i distribucija specijalnog broja časopisa „Pazarče“ o nasilju nad ženama.

  Kampanja je počela juče, 25. novembra, Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama, a završava se 10. decembra Međunarodnim danom ljudskih prava.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com