• Novosti online

  Novi požari u Španiji zbog toplotnog talasa

  Novi požari izbili su danas u Španiji, gde su temperature i dalje izuzetno visoke kao i u drugim evropskim zemljama, saopštile su vlasti.

  Više od 700 vojnika i stotine vatrogasaca borile su se protiv četiri požara u centralnom delu i na severoistoku Španije, gde su temperature dostigle 42 stepena Celzijusa.

  Požar koji je u petak uveče izbio u mestu Almoroks i za sada uništio više od 2.000 hektara zemlje, širi se ka regionu Madrida. Zbog tog požara evakuisano je jedno selo.

  Vatra je zahvatila i oblast blizu grada Toleda, gde su 22 stanovnika evakuisana.

  Veliki požar koji je u sredu izbio u Kataloniji i od tada uništio hiljade hektara šume, konačno je stavljen pod kontrolu, objavila je vlada tog regiona na severoistoku zemlje.

  Katalonske vlasti su navele da danas i dalje preovladjuju ekstremni vremenski uslovi i da će naredni sati biti odlučujući, ne samo za taj požar, već i za ostatak teritorije.

  Toplotni talas zahvatio je Evropu prethodnih dana, a u nekim francuskim regionima zabeležene su rekordno visoke temperature.

  Španska meteorolška služba objavila je da su tempereture danas u većini zemlje bile veće od 36 stepeni, a da je 40 stepeni bilo u centralnim i južnim delovima zemlje, uključujući Madrid.

  Osveženje se očekuje sutra.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com