Gradovi

Novi Sad u finalu izbora za Omladinsku prestonicu Evrope

NOVI SAD – Novi Sad se plasirao u finale izbora za Omladinsku prestonicu Evrope 2019. godine, saopšteno je danas iz Kabinata gradonačelnika Novog Sada.

U saopštenju se navodi da je Evropski omladinski forum doneo odluku o izboru gradova koji su ušlu u poslednji krug kandidature za Evropsku prestonicui mladih, i da se na listi, koju je saopštio pomenuti Evropski omladinski forum, našlo se i ime Novog Sada.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je naglasio da je izuzetna privilegija i čast da se Novi Sad našao na listi gradova koji su se plasirali u finale i čestitao svim organizacijama i pojedincima koji su svojim radom doprineli da se naš grad drugu godinu za redom nađe u samom finalu izbora za Omladinsku prestonicu, što je, kakao je rekao, ogroman uspeh.

„Iako smo drugu godinu za redom ostvarili uspeh za divljenje i ponos na tome nećemo stati, idemo dalje do konačnog cilja, do osvajanja laskave tituel koja će potvrditi ono što Novi Sad već sada u praksi zaista jeste – Omladinska prestonica Evrope“, rekao je Tanjugu Vučević.

Koordinator projekta OPENS 2019 (Omladoinska prestonica Evrope Novi Sad 2019) Vukašin Grozdanović je rekao da je konkurencija bila izuzetno jaka sa mnogo aplikacija koje su ponovljene i nekoliko godina uzastopno i sa velikim brojem gradova koji su već nekoliko puta bili u finalu izbora.

„Plasman u finale je jasan signal da su napori učinjeni ove godine, kako na unapređenju omladinske politike na lokalu, unapređenju procesa i same aplikacije, tako i na promociji onog što Novi Sad jeste i može da bude, dali rezultat i prepoznati kao značajni i važni“, rekao je Grozdanović, navedeno je u saopštenju.

Po rečima člana tima za realizaciju projekta kandidature Novog Sada za Omladinsku prestonicu Evrope Živana Kolarskog, zajednička saradnja Novog Sada sa omladinskim organizacijama i organizacijama za mlade, njih više od 90, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Univerziteta u Novom Sadu KOMS-a i NAPOR-a, primer je kakao komenadžment funkcioniše i donosi rezultat, kako na nivou omladinske politike, tako i na polju promocije i prepoznavanja učinjenih napora na evropskom nivou.

Foto Tanjug/ J.Pap, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh