Gradovi

Novi šef NATO kancelarije Marineli preuzeo dužnost

BEOGRAD – Italijanski brigadni general Ćezare Marineli koji je danas preuzeo dužnost šefa NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu od brigadnog generala Luća Bate rekao je da Alijansa ostaje posvećena produbljivanju odnosa sa Srbijom u oblastima od zajedničkog interesa.

Kako je saopštila NATO kancelarija, Marineli je izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti da se nastavi podrška Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije u daljem sprovođenju reforme sistema odbrane.

„NATO i Srbija imaju brojne praktične programe saradnje i Alijansa ostaje posvećena produbljivanju naših odnosa u oblastima od zajedničkog interesa“, rekao je brigadni general Marineli.

Kako se navodi u saopštenju, ceremoniji primopredaje dužnosti u Domu Vojske prisustvovali su načelnik štaba Komande združenih savezničkih snaga NATO-a u Napulju, general-potpukovnik Leonardo di Marko, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Jovica Draganić, predstavnici vlade, vojske i diplomatskog kora.

Brigadni general Bata završio je dvogodišnji mandat na čelu kancelarije koju je vodio i 2008. godine.

On je pozdravio predanost srpskih vlasti razvoju partnerstva i poželeo uspeh brigadnom generalu Marineliju i njegovim saradnicima u daljem radu.

Brigadni general Marineli je sedmi šef NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu od njenog osnivanja u decembru 2006. godine.

Kancelarija olakšava saradnju Srbije s NATO-om u okviru programa Partnerstvo za mir, pomaže reformu sistema odbrane i pruža podršku aktivnostima Alijanse u oblasti javne diplomatije, navodi se u saopštenju kancelarije.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh