• BG

  Новинари из Јагодине тврде да је за очајно стање у медијима крива приватизација

  Светски дан слободе медија 3. мај јагодински медијски радници обележавају без посла и понижени, сем неколицине режимских ,,мегафона“ и пензионера који сами себи додељују ,,признања“ за животна (не)дела.

  То је данас у саопштењу оценио Иницијативни одбор за оснивање Центра за заштиту новинара Србије у Јагодини.

  Захтева се од највиших државних и локалних органа коначно решавање убиства новинара, као и расветљивање случајева физичких напада и вербалних претњи, паљење куће, киоска, тв предајника…..јер све то се у протеклих 20 година догодило медијским радницима и медијима у Јагодини.

  У саопштењу се наглашава да комплетан медијски буџет трећу годину заредом у Јагодини добија искључиво једна медијска кућа, која, иако је приватна, не плаћа закуп зграде око 500 квадрата у власништву града.

  Исти медиј није вратио у буџет 3,2 милиона динара колико су ревизори констатовали да није потрошено према пројекту, каже се у саопштењу.

  Град је смањио медијски буџет 10 пута у односу на 2015. годину.

  Трагикомична приватизација медија оставила је 60 медијских буквално радника на улици, стоји у саопштењу ЦЗНС.

  ЦЗНС указује и на поделу јагодинских медија на подобне и оне друге је сасвим уобичајена. Због тога Јагодинци сада немају медије да их информишу о најбаналнијим догађањима од уништавања комараца и крпеља, нестанка струје и воде до не дај боже поскупљења комуналија, већег пореза, стоји у саопштењу.

  У Јагодини не постоји критичка јавност, нема медија који би допринели њеном стварању са истинитим и објективним информацијама, саопштава ЦЗНС и наводи да питање слободе зависи и од спремности медија да се боре зе њено освајање, закључује се у саопштењу ЦЗНС.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com