• Novosti online

  Novinarska udruženja osudila napad na novinara N1 Nikolu Radišića

  Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) osudili su danas pretnje novinaru Televizije N1 Nikoli Radišiću i zatražili od nadležnih da što pre nadju i kazne počinioce.

  „Najviše zahvaljujući Aleksandru Vučiću, predsedniku Srbije, koji se novinarima TV N1 uglavnom obraća vrlo agresivno, na krajnje neprofesionalan i optužujući način a zatim i niže rangiranim funkcionerima SNS-a, koji ovu kuću etiketiraju kao ‘američku’ ili ‘CIA’ televiziju ili, u najboljem slučaju, medij koji ‘radi protiv Vlade Srbije’, TV N1 je odavno izložena otvorenim, sirovim, gotovo i beskrupuloznim napadima i pritiscima, tako da poslednje pretnje Nikoli Radišiću, nažalost, spadaju u red očekivanih“, navodi se u saopštenju NUNS-a i NDNV-a.

  Kako navode ta udruženja, Radišiću su u centru grada dve nepoznate osobe, uz pljuvanje, psovale „mater američku“ i „izdajničku“.

  Radišić je zbog ugrožavanja sigurnosti podneo krivičnu prijavu protiv nepoznatih počinilaca.

  „Zahtevamo da se počinioci što pre nadju, da se protiv njih preduzmu sve zakonom predvidjene mere i novinarima garantuje bezbednost. Takodje apelujemo na nosioce javnih funkcija da povedu računa o svojoj retorici: targetiranju i etiketiranju nema mesta pogotovo kad je javni govor u pitanju“, dodaje se u saopštenju.

  Takodje se podseća da je to u NUNS-ovoj bazi podataka „Napadi na novinare“, sedmi zabeležni incident od početka godine.

  Verbalni napad na novinara televizije N1 osudilo je i Udruženje novinara Srbije (UNS) koje je od nadležnih zatražilo da pronadju i kazne odgovorne.

  „Svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara, ali to nezadovoljstvo se ne sme iskazivati uvredama i pretnjama“, naveo je UNS.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com