• Novosti online

  Ново разочарање за некадашње раднике „Желтуриста”

  Када су се ових дана радници предузећа „Желтурист” Београд, чији је оснивач Република Србија, понадали да ће најзад добити своје неисплаћене плате из 2013. године, на основу правоснажних пресуда Првог основног суда у Београду, још од пре неколико година (Посл. бр. 4266/2015. године), тај исти суд је донео решење о одлагању поступка извршења за још шест месеци, до 18. септембра 2019. године, али уз напомену да ће се тек након тога поступак наставити по службеној дужности. Овакво одлагање (застајање), коме се не види крај, дубоко је разочаравајуће, не само за мене, него и за све оштећене раднике „Желтуриста”.

  „Политика” је 30. марта обавестила јавност да су припадници јединице за борбу против корупције ухапсили шест лица, међу којима и директора „Желтуриста”, због сумње да су извршила кривично дело злоупотребе службеног положаја и тако оштетила „Желтурист” за близу 12 милиона динара. Али, поред криминалног стања у овом предузећу, које је било ћерка фирма „Железница Србије”, јавност треба посебно упознати и са поменутим односом и држањем Првог основног суда у Београду, јер је просто несхватљиво да суд још није створио услове и могућности да преко својих извршитеља практично спроведе своје правоснажне пресуде.

  Све ово наводи на сумњу да држава, користећи метод одлагања, не показује вољу да помогне егзистенцијално угроженим радницима „Желтуриста”. Ипак, не желећи да верујемо да ће поступак извршења бити одлаган унедоглед, остајемо у нади да ће се правоснажне пресуде Првог основног суда што пре реализовати и да ћемо коначно добити наше неисплаћене зараде.

  Доц. др Саша Ђорђевић,

  бивши радник „Желтуриста”, Нови Београд

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com