Gradovi

Novo trubačko takmičenje u Guči

GUČA – Na ovogodišnjem 56. najvećem trubačkom takmičenju na svetu nastupiće čak četiri mega zvezde sa prostora bivše Jugoslavije – Svetlana Ceca Ražnatović, Bora Drljača, Sverina i Miroslav Ilić.

Manifestacija će trajati 11, 12. i 13. avgusta, otvoriće je Svetlana Ceca Ražnatović i Bora Drljača, a zatvoriće je Severina Kojić i Miroslav Ilić.

„Zvanični saborski dani su četvrtak, petak i subota, dok smo sredu i nedelju posvetili komercijali. Guču ponovo dižemo na najviši nivo, ali ne želim da pričam čijom zaslugom je počela da pada“, rekao je predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović.

Kako kaže, „Liga šampiona“ je novo takmičenje, najboljih među najboljima, pobednik ne samo što će osvojiti „milion“ već će iz Guče poneti i još nešto izuzetno važno – do sledećeg Sabora biće zvanični predstavnik Srbije u svetu kada je truba u pitanju.

„Zamislite situaciju kada na pozornici megdan podele Dejan Petrović, Boban Marković, Dejan Lazarević, Dejan Jevđić, Elvis Ajdinović, pa Guča će da gori“, naveo je Jolović, koji je Saborskom odboru predložio novi pravilnik usvojen pre nekoliko dana.

Imamo sjajne trubače koji su slavu stekli na dragačevskoj pozornici, dodao je on ističući da je to naša liga šampiona.

„Radi se i o sjajnim ljudima koji neće dozvoliti nekima da razvlače i igraju se sa Gučom. Stari pravilnik ih je isključio i oterao sa naše pozornice, što je greška. Pa, najbolji su sklonjeni odredbom da kada pobede tri puta nemaju pravo više da se takmiče. Zamislite ligu šampiona bez Reala, Barselone, Bajerna ili Mančestera? Sada smo to promenili i to će preporoditi Guču, daće joj novi sjaj i novu snagu“, kaže Jolović.

Prema njegovim rečima, razmišljalo se o komercijalnom sadržaju, pa su ugostiteljima i sponzorima namenjena dva dana i ema sumnje da će poseta biti upetostručena sa Cecom, Severinom, Miroslavom i Borom.

Ugostiteljima će biti dozvoljeno da u ta dva dana, koji nisu saborski, drže i drugu muziku sem trubačke a posetilaca će, po svemu sudeći, ove godine biti na pretek, dodao je Jolović.

„Želimo što više gostiju, i uveliko se spremamo da ih dočekamo. Posebnu pažnju posvetićemo onima iz okruženja, jer su bili zapostavljeni. Nije normalno da pozivamo samo goste iz inostranstva, a komšije iz Čačka, Milanovca, Kraljeva i drugih gradova zapostavljamo. Menjamo takav pristup i novim ugovorom sa agencijama precizirali smo i to. Uložiće se u reklamu, važan nam je svaki medij, od lokalnih pa do nacionalnih emitera“, rekao je on.

Inače, sporni ugovor koji je potpisan prošle godine uprkos protivljenju Saborskog odbora, sporazumno raskinut nakon ovog sabora, a ovih dana će biti aneksiran uz značajne novine čime će agencije biti dodatno obavezane da rade na promociji Sabora.

„Ovako nešto jeste trebalo Guči, ovo je nova energija, novi pristup, i veliko osveženje. Guča je konačno dobila pravu stvar i sada sam siguran da će nadvisiti sve dosadašnje rekorde. Onako više nije moglo. Danas smo sa Jolovićem sve dogovorili i krećemo u realizaciju. Grmeće i sevati iz Guče kao nikada“, kaže za Glas zapadne Srbije direktor TV Sunce Dobrivoje Marinski, koja je zadužena za medijsko predstavljanje najvećeg narodnog okupljanja u Srbiji.

Foto Tanjug/M. Jelesijević, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh