• Novosti online

  Novogodišnja poruka kineskog predsednika Si Djinpinga

  BEOGRAD, 31. decembra 2019. (Beta) U 2019. Kina je ostvarila kvalitetne ekonomske rezultate, imala veliki pomak u reformama, nastavila da jača veze sa svetom i pokazala da je civilizovana, otvorena i inkluzivna zemlja, kaže se u novogodišnjoj poruci predsednika Si Djinpinga, objavljenoj preko kineske mediske grupe i interneta.

  „Naša ekonomija se visokokvalitetno i stabilno razvija a očekujemo da će se bruto domaći proizvod Kine približiti sto biliona juana. Lunarna sonda Čange 4, prvi put u ljudskoj istoriji, sletela je na tamnu stranu Meseca, veliki nosač-raketa „Dugi marš 5“ uspešno je lansirana a istraživački brod „Snežni zmaj“ uspešno je obavio prvu svoju misiju na Antarktiku“, kaže se, izmedju ostalog, u poruci.Kineski predsednik ističe da je njegova zemlja i u godini na izmaku nastavila da raširenim rukama grli svet.

  „Bili smo domaćini Drugog foruma o međunarodnoj saradnji na “Pojasu i putu”, Međunarodnog sajma hortikulture u Pekingu, Konferencije za dijalog azijskih civilizacija i Drugog međunarodnog sajma uvoza u Šangaju. Kroz ove velike događaje smo celom svetu pokazali kako je Kina civilizovana, otvorena i inkluzivna zemlja“, dodaje se u poruci kineskog predednika.

  Si ističe da će Kina nepokolebljivo ići putem mirnog razvoja, dosledno čuvati mir u svetu i unaprediti zajednički razvoj. „Želimo da sa narodima širom sveta ulažemo zajedničke napore u izgradnju “Pojasa i puta”, u stvaranje zajednice kolektivne budućnosti čovečanstva i ostvarenje lepše budućnosti čovečanstva.

  Govoreći o Hongkongu gde su se odvijale višemesečne demonstracije, Si je rekao da se iskreno nada da će se Hongkong dobro razvijati i da će sunarodnici u Hongkongu dobro živeti.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com