• Gradovi

  Novogodišnji pokloni za decu u Sigurnoj kući

  BEOGRAD – Članovi Gradskog veća Dragomir Petronijević i Ivana Tomić uručili su danas paketiće, pribor za crtanje i pakete hrane deci u Sigurnoj kući.

  Sa njima su danas bili i načelnica Gradske uprave Grada Beograda Sandra Pantelić, direktor Gradskog centra za socijalno preduzetništvo Miodrag Pešić, sekretarka za preduzetništvo Privredne komore Srbije Brankica Simanić, koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević, kao i privrednici sa Voždovca.

  Želja je da se mališani obraduju i razvesele za novogodišnje praznike, a paketići su nabavljeni iz sopstvenih sredstava.

  „Korisnice Sigurne kuće su se izjasnile da su zadovoljne IT obukama, a razgovarali smo i o svim dosadašnjim programima kako bi stečena znanja mogle da upotrebe za zasnivanje vlastitog biznisa. Želimo da ih sistemski osposobimo kako bi što lakše došle do posla. Nastavićemo i ubuduće da radimo sa njima, da im pomažemo da načine prvi korak u osamostaljivanju i omogućimo da steknu ekonomsku nezavisnost kako ne bi zavisile od nasilnika“, rekao je Petronijević.

  On je dodao da se do sada pokazalo da je najveći problem ovih žena to što to što su ekonomski zavisne.

  „Time što ćemo im pomoći da se zaposle, omogućićemo im da lakše prebrode tešku situaciju i sa svojim mališanima otpočnu novi život“, naglasio je Petronijević.

  Foto Tanjug/S. Radovanović, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com