BG

NPSS: BRANILI DRŽAVU, SAD PRIMORANI DA SE OD DRŽAVE BRANE

 

policija

Fond solidarnosti omogućio je pripadnicima MUP-a koji nisu imali rešeno stambeno pitanje, da bez konkursa, uz usmeno odobrenje direktno nadređenih dobiju stanove na korišćenje.

U međuvremenu 2005. godine, uredbom Vlade isti stanovi su oglašeni na konkursu kako bi bili dodeljeni policijskim starešinama.

Oni koji su se već nalazili u stanovima morali su na ulicu ukoliko ne ispunjavaju bodovni sistem (uslov visoka stručna sprema).

Jedna od ovakvih situacija zadesila je nedavno i penzionisanog policajca Safedina Ragipovića.

Kao pripadnik PU Kraljevo prevremeno je penzionisan zbog bolesti.

Bolest, izazvana stresom, proizvela je činjenica da sa suprugom koja boluje od multiple skleroze mora na ulicu. Safedin se povodom svog problema više puta obraćao državnim institucijama i zvaničnicima, ali nije naišao na odgovor.

Nakon jedne od televizijskih emisija u kojoj je tema bila problem sa kojim se bori Safedin, za slučaj je saznao i ministar Stefanović i zatražio da se stambeno pitanje policajca hitno reši.

Dogodilo se upravo ono što je više puta isticao Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) da pritisak javnosti igra veliku ulogu u ovakvim situacijama. Ono što je veliki problem i pitanje, ne samo u slučaju Safedina nego i svih onih koji pomoć traže od nadležnih institucija, gde i ko u sistemu odluči da nečiji život nije, ili je manje bitan.

Kako i čijom krivicom smo došli do toga da oni koji su branili državu sada moraju da se od države brane ?

„Nije ovo jedini slučaj potencijalnog iseljenja pripadnika MUP-a na ulicu. NPSS je, prema svojim mogućnostima, pomagao svojim članovima u ovakvoj situaciji. Teoretski, a ni praktično nije moguće da svaki pojedinačno rešava Ministar, a ni sindikati.

Zato je potrebno da nadležni pronađu trajno rešenje za problem kako se, već dovoljno ugroženi životi i zdravlje velikog broja pripadnika policije ne bi uzaludno gubili.“ rekao je predsednik NPSS-a, Miloš Jelenković

 

 

 

 

 

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh