• Gradovi

  NUNS: Hitna istraga povodom privođenja novinara Bodrožića

  BEOGRAD – Nezavisno udruženje novinara Srbije zatražilo je danas hitnu istragu povodom privođenja urednika nedeljnika „Kikindske“ novinara Željka Bodrožića.

  Kako se navodi u saopštenju NUNS-a, to udruženje zahteva od Ministarstva unutrašnjih poslova da se hitno utvrdi da li su policajci prilikom privođenja Bodrožića prekoračili ovlašćenja i da li je prekršen zakon pokušajem da se privede u policijsku stanicu sa lisicama na rukama.

  NUNS ističe da pripadnici policije moraju da brinu o pravima građana tokom sprovođenja zakona i da ne narušavaju dostojanstvo pojedinca.

  Pravna služba NUNS-a, kako se dodaje, razmotriće slučaj i iskoristiti sve zakonom predviđene mogućnosti da zaštiti Bodrožićeva prava, uključujući i prijave protiv policajaca zbog postojanja sumnje da su prekoračili zakonska ovlašćenja.

  Urednik nedeljnika „Kikindske“ Željko Bodrožić priveden je juče zbog neplaćene saobraćajne kazne, a policajac koji ga je privodio, kako se navodi, pokušao je da mu stavi lisice.

  Prema Bodrožićevim rečima, prenosi NUNS, o „radu“ tog policajca pisao je u novinama.

  Bodrožić je objasnio da su dvojica saobraćajnih policajaca došla u redakciju novina da ga privedu, najpre do stanice, a zatim u zatvor zbog neplaćene saobraćajne kazne od 8.000 dinara.

  Iako je policajcima rekao da će u roku od pola sata platiti kaznu, nisu odustali od svoje namere, a jedan od policajaca insistirao je da mu stavi lisice i vezanog ga sprovede do policijskog automobila.

  Ostala dvojica policajaca nisu imali takve namere, navodi se u saopštenju.

  „Kad je taj policajac ušao u redakciju pomislio sam da je to taj Kambić, o čijem sam „radu“ pisao u novinama, ali nisam bio siguran. Nakon što sam čuo to prezime, sve mi je bilo jasno – Kambić je rešio, uz odobrenje svoga šefa i ko zna čije sve huškanje, da mi se osveti i da me javno ponizi vodeći me vezanog kao kakvog razbojnika“, napisao je Bodrožić, prenosi NUNS.

  Kako se dodaje u stanici je proveo tri sata, platio kaznu i pušten je, ali je prethodno saslušan jer je, kako su mu rekli, ometao ovlašćena službena lica u obavljanju poslova bezbednosti.

  „Protiv mene će podneti prijavu pošto „postoji sumnja da sam se oglušio o naređenje OSL (ovlašćenog službenog lica) Kambić Dejana“ i tako učinio krivično delo“, naveo je Bodrožić, navodi se u saopštenju NUNS-a.

  Foto TANJUG/Boki, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com