Gradovi

NUNS: O prijavi protiv Stefanovića nakon mišljenja ombudsmana

BEOGRAD – Nezavisno udruženje novinara Srbije odlučiće da li da podnese krivičnu prijavu protiv ministra policije nakon što zaštitnik građana da svoje mišljenje povodom izjave ministra Nebojše Sfetanovića RTS-u.

NUNS je , naime juce najavio krivičnu prijavu protiv mninistra da bi se utvrdilo kako je došao do saznanja koja je izneo gostujući na RTS, kada je najavio da će narednih dana javno biti saopšteno da je policija pratila jednu novinarku, te kako je saznao šta je rečeno u razgovoru jednog policijskog službenika i predsednika NUNS-a Vukašina Obradovića.

Ombudsman je u međuvremenu obavestio NUNS da će u postupku kontrole utvrditi da li je ministar unutrašnjih poslova do saznanja o navodnim namerama nekih novinara došao na zakonit način, o čemu će obavestiti javnost.

NUNS je zatim rešio da odluku o daljim koracima donese nakon što Zaštitnik građana saopšti svoje mišljenje.

Inače, na preš konferenciji na kojoj je predsednik NUNS-a najavio prijavu protiv ministra, došlo je gotovo do incidenta, a učesnici burne rasprave bili su glavni urednik i vlasnik „Informera“ Dragan J. Vučićević i deo prisutnih novinara, među kojima i generalni sekretar NUNS Svetozar Raković.

Saopšteni su tom prilikom i ime novinarke i policajca koji je ukazao na neovlašćeno praćenje, rečeno je i da novinarka nije objavila ništa što bi izazvalo pažnju ni čitalaca, a kamoli policije, dok, kako se čulo, policajcu to nije prvi slučaj lažnog prijavljivanja, zbog čega protiv njega postoje krivične prijave.

Ministar policije je ranije gostujući na RTS govorio o tome da nekima ne odgovara stabilnost u Srbiji, te je kao primer naveo i sledeće:

„Raspolažemo podacima da će nekoliko lica pokušati da lažnim prijavama protiv Ministarstva unutrašnjih poslova tvrde lažno da su praćeni neki novinari u Srbiji. Jedna novinarka koja je novinarka još iz vremena Slobodana Miloševica, dakle duže vreme novinarka u Srbiji, kazaće da je navodno praćena i to treba da se pojavi uskoro, za narednih nekoliko dana“, rekao je Stefanović i dodao:

„Predstavnik jednog novinarskog udruženja, neću reći kojeg, treba u javnosti da se pojavi i da to kaže kao jednu skandaloznu stvar, iako ne postoje nikakvi dokazi niti se to ikada dogodilo“.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh