• Gradovi

  NUNS osudilo opštinsko nadziranje izveštača TV N1, traži da Voždovac objasni

   

   

  Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) je danas protestovalo zbog ekipe TV N1 dok je snimala prilog kod Beograda.

  Ekipu je danas, dok je na otvaranju zdravstvene stanice u Prnjavoru snimala anketu s gradjanima, pratila i telefonom snimala žena koja je rekla da je službenica Opštine Voždovac.

  NUNS navodi da novinari u Srbiji odavno nisu samo mete fizičkih i verbalnih napada ili pretnji, a i da je „nadzor nad izveštavanjem“ takodje pritisak.

  „Jedan od važnih vidova pritiska odnosi se i na zabranu novinarima da izveštavaju sa odredjenih mesta, praksa da neki novinari/mediji nisu ni pozvani na odredjene dogadjaje od javnog interesa, čime im je uskraćeno pravo da obavljaju svoj posao, a evo sada imamo patentiran i svojevrsni ‘nadzor izveštavanja’, što predstavlja odredjeni pritisak na novinare“, upozorio je NUNS.

  To udruženje je ocenilo da je današnji slučaj „logičan nastavak učestalog etiketiranja i targetiranja“ TV N1 kao „američke televizije“ i apeluje da se to nje čini.

  NUNS je pozvalo Službu za informisanje Skupštine Opštine Voždovac, predsednika te opštine koji je bio svedok tog snimanja, ali i SNS čiji su kadrovi u toj opštini, da javno objasne taj današnji čin.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com