• Novosti online

  NUNS podseća Vučića: Nismo prećutali ‘snajper demokratiju’

  Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) podsetilo je danas da je 8. oktobra 2015. godine javno osudilo tekst pod naslovom „Samo snajper Srbiju spasava“ na blogu Andreja Fajgelja, kao i tekst koji je pod tim naslovom objavljen na naslovnoj strani magazina Tabloid 3. decembra iste godine i tekst „Ko još podržava Vučića“ uz koji je objavljena fotografija tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića preko koje je nacrtana meta.

  Reagujući na jučerašnju izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića za televiziju Prva u kojoj je podsetio na medijski naslov „Samo snajper Srbiju spasava“ i rekao da su na to „svi ćutali“, NUNS je podsetio Vučića da su najoštrije osudili sve te tekstove i da su njihove osude preneli mediji.

  „U oba navrata, NUNS je ukazao da je u pitanju nedopustiv poziv na nasilje i najgrublja zloupotreba slobode javnog izražavanja, te da se objavljivanjem ovakvih sadržaja nanosi velika šteta javnom dijalogu kao neizostavnom sadržaju demokratskih procesa“, naveo je NUNS.

  Vučić je u intervjuu televiziji Prva osudio tekst Ilustrovane politike „Psi su pušteni“, ali je i zamerio što svojevremeno, kako je rekao, niko nije reagovao na naslov i tekst „Samo snajper Srbiju spasava“ koji se pojavio u pojedinim medijima.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com