Gradovi

O akumulatorima, prisluškivanju, novinarima

BEOGRAD – Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je danas da dosadašnji ministar odbrane Bratislav Gašić neće biti upamćen po problematičnoj izjavi upućenoj novinarki, već zato što nije mogao da nađe akumulator za Mig29.

„Gašić će biti upamćen što nije mogao da nađe akumulator za mig 29, nego je to morao Putin da mu traži“, rekao je Živković tokom skupštinske rasprave.

On je rekao da bi Gašić trebalo da bude smenjen, ali i poručio da je radio ono što je video i u čemu se ugledao na premijera, objašnjavajući da je „nedopustivo i ono što je uradio Vučić Olji Bećković i Danici Vučenić“.

„One su obe morale da pobegnu iz novinarstva, jer ih je Vučić smenio“, rekao je Živković.

On je rekao da je visoki nehat ministra odbrane što je naredio da se podigne helikopter, kako tvrdi, bez potrebe, jer je dete moglo kolima da se preveze.

„Za to ima jasnih podataka, a helikopter je dignut u nemogućim uslovima za let, da pokuša sletanje na aerodrom gde nikad nije sletao, a na sajtu ministarstva odbrane stoji taj izveštaj“, rekao je on dodajući da je to nedopustivo da je trebalo da se uradi ozbiljna istraga, a ne da „krivci budu kažnjeni tako što ne mogu da napreduju dve godine“.

Akumulatore je zagubila prethodna vlast, naveo je premijer Aleksandar Vučić odgovarajući Živkoviću.

„Gašiću niko nije rekao ni da oni postoje“, rekao je premijer i dodao da, što se Vučenićeve tiče, „njen rad ceni“.

Helikopter je Gašić digao ne zbog turizma, već da se spase dete i nije nateran da sleće na aerodrom na koji se ne sleće, već je otišao tamo gde su nadležni rekli da može da se sleće, rekao je Vučić.

„Katastrofa je svaka priča koju ste vi pokretali, vi pričate o tome da Vučić ide da obilazi toalete i to kažete za novine koje ste cepali na konferenciji za novinare i nazivali đubretom. Ja sam ponosan sto ću ići da obilazim toalete koje ste vi ostavili u katastrofalnom stanju“, poručio je Vučić.

Živković je takođe rekao da drugi ministri uče od svog predsednika, primetivši da je ova vlada najmanja u istoriji čovečanstva.

„Vlada ima jednog ministra, svi ostali su statisti. Kad god nekog neko pita nešto ozbiljno, oni kažu „kako odluči predsednik vlade“, rekao je.

Foto Tanjug/S. ilić

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh