Gradovi

O pravima zaposlenih na narednoj sednici Odbora

BEOGRAD – Sindikat obrazovanja Srbije, koji je u petak razgovarao sa premijerom Aleksandrom Vučićem, saopštio je da će na sledećoj sednici Republičkog odbora odlučiti o vrsti aktivnosti i borbe za prava zaposlenih.

Kako je navedeno, na tom sastanku sa premijerom i ministrima Srđanom Verbićem, Dušanom Vujovićem i Kori Udovički, razgovarano je o zahtevima sindikalaca koji traže primenu Sporazuma o mirnom rešavanju sporova, povećanje koeficijenata i isplata jednokratne pomoći zaposlenima u obrazovanju.

„Iako nijedna tačka iz pomenutog Sporazuma nije ispunjena, Sindikat obrazovanja Srbije smatra da u ovom trenutku nema velikog značaja da vladu podseća na taj Sporazum i kaže da nije realno da se aneksira Sporazum koji ni u jednoj tački nije ispunjen, te da bi bilo bolje napraviti novi Sporazum“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da premijer, naravno, nije želeo ništa da obeća dok se ne formira nova vlada, što se, kako kažu, može i razumeti.

„Zbog toga verovatno u junu možemo očekivati neke konkretne predloge“, navodi se u saopštenju i dodaje da, u ovom trenutku, posle donošenja opšteg Zakona o sistemu plata u javnom sektoru, najvažniji zadatak sindikata jeste da da svoj doprinos u izradi posebnih Zakona o platama u delatnostima iz javnog sektora.

Foto Tanjug, video/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh