Ekonomija

O skupljoj struji će odlučivati nova vlada

struja EPS isključenjaFoto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Vujović je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da struja u 2015. nije poskupela u aprilu već u avgustu i dodao da je pitanje o poskupljenju struje složeno i da će o njemu odlučivati nova vlada.

O otpuštanju pitati drugde

Na konstataciju novinara da skoro da nije ni počelo otpuštanje u javnom sektoru zbog malog broja otpremnina, ministar je rekao da se je to u nadležnosti Ministarstva za državnu u upravu i lokalnu samoupravu.

Na pitanje novinara da li će i ove godine biti odlaganja, sa MMF usklađenog i predviđenog, poskupljenja struje, Vujović je kazao da to nije pitanje za njega pošto prvo mora EPS da zatraži povećanje cene, da se izjasni Agencija za energetiku i Vlada da donese odluku.

„Prema tome, kada se nova vlada bude formirala to će biti pravo pitanje“, kazao je Vujović, koji je prisustvovao dodeli nagrade Blic preduzetnik za 2015. u hotelu „88 soba“.

Kako kaže, nakon izbora može da se dobije nova podrška za sprovođenje teških reformi odnosno za drugu fazu reformi, što je mnogo značajnije od ovog kratkog odlaganja zbog kampanja.

„Kampanja traje kod nas 45 dana i mesec dana će biti potrebno dok se formira vlada, što nije presudno pošto se gomila stvari koje su započete nastavljaju. Samo ne mogu zakoni da se donose, a ovi troškovi koje smo sada isplatili iz budžeta su veoma mali – svega jedna četvrtina jednog procenta prihoda“, naglasio je Vujović.

Povezane vesti

Na pitanje da li će izbori usporiti isplatu otpremnina, ministar je kazao da to nema veze sa izborima, pošto je reč o jednokratnim isplatama naglasivši da su obezbeđene pare za tu namenu i da je njihov iznos više nego dovoljan.

„Pare postoje na razdelima ministarstava, koja moraju da obrade zahteve, a onda se obraćaju nama za transfer novca“, kazao je Vujović.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh