Gradovi

Obama Putinu: Prekinite napade protiv sirijske opozicije

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov američki kolega Barak Obama razgovarali su danas telefonom o razrešenju sirijskog konflikta i drugim aktuelnim temama na svetskoj političkoj sceni, saopštio je Kremlj.

Obojica državnika su pozitivno ocenila rezultate pregovora o Siriji, održanih 11. i 12. februara u Minhenu, i podržala napore da se primeni prekid vatre, navodi se u saopštenju, a preneo je Rojters.

Oni su se tokom zajedničkog telefonskog razgovora dogovorili da će intenzivirati diplomatsku i drugu saradnju na primeni sporazuma o Siriji postignutog u Minhenu, saopštio je Kremlj.

Putin je u razgovoru sa Obamom takođe istakao važnost zajedničke borbe protiv terorizma, u kojoj se neće primenjivati dvostruki standardi.

Ruski predsednik je takođe ukazao na neophodnost postojanja bliskih radnih kontakata između odbrambenih službi Rusije i SAD u cilju borbe protiv takozvane Islamske države

U saopštenju Kremlja se navodi i da je Putin izrazio nadu da će zvanični Kijev preduzeti praktične korake u ispunjenju svojih obaveza preuzetih mirovnim sporazumom iz Minska, koji predviđa prekid vatre između ukrajinskih i proruskih snaga na istoku Ukrajine.

Foto Tanjug/video, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh