Svet

Obama se Trampu podsmehnuo u Beloj kući 2011.

VAŠINGTON – Nakon današnjeg sastanka odlazećeg i novog američkog predsednika, mediji su podsetili kako se 2011. godine, na tradicionalnoj godišnjoj večeri za izveštače iz Bele kuće, Barak Obama našalio na račun Donalda Trampa.

U svom govoru Obama je te večeri najpre odlučio da prikaže video-snimak „svog rođenja“ kako bi odgovorio na glasine o tome da nije rođen na američkom tlu.

Među uglednim zvanicama tada je bio i Tramp, koji je javno dovodio u pitanje postojanje predsednikove krštenice.

Na oduševljenje dvorane, Obama je pustio isečak iz crtanog filma „Kralj lavova“.

Ali to je bio samo početak. U nastavku govora, Obama je ismejao Trampove tvrdnje, kao i njegovo učestvovanje u rijaliti programima.

„Niko nije ponosniji da je Donald postavio ovo pitanje o mom rođenju. A to je zbog toga što se on napokon može fokusirati na stvari koje su važne, kao na primer, jesmo li lažirali put na Mesec, šta se dogodilo u Rozvelu i gde je Tupak“, rekao je Obama.

Publika se glasno smejala, a Tramp se kiselo smeškao.

Ovo se dogodilo svega par dana nakon što je Obama objavio kompletan dokument o tome da je rođen u SAD, za koji je Tramp tvrdio da ne postoji.

„Kažite šta želite o Trampu, on bi sigurno doneo neku promenu u Belu kuću“, zaključio je Obama i pokazao fotografiju Bele kuće kako bi ona izgledala da je Tramp predsednik, prenosi B92.

AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh