• Gradovi

  Obama: Tramp ne zna baš mnogo o spoljnoj politici

  VAŠINGTON – Predsednik SAD Barak Obama oštro je odbacio predloge favorita republikanaca za kandidaturu na predsedničkim izborima Donalda Trampa kad je reč o spoljnoj politici SAD i upozorio da će svet pomno pratiti te izbore.

  Na završetku samita o nuklearnoj bezbednosti u Vašingtonu, novinari su od Obame sinoć zatražili da komentariše Trampov predlog da bi Japan i Južna Koreja trebalo da proizvedu svoje nuklearno oružje, prenela je agencija AFP.

  „Te izjave koje pominjete, šta nam one kažu? Kažu nam da osoba koja ih je izgovorila ne zna mnogo o spoljnoj politici, nuklearnoj politici, Korejskom poluostrvu, kao ni o svetu u celini.“

  Tramp je izjavio kako želi da saveznici SAD izdvoje više novca za sopstvenu odbranu i da tako omoguće da se američke snage povuku iz tih regiona.

  Obama je tu izjavu okarakterisao kao naivnu i kao odricanje od američkog vođstva, što bi pogodilo bliske saveznike SAD-a i učinilo svet opasnijim mestom za život.

  „Rekao sam to i ranije, ljudi posvećuju pažnju američkim izborima. Ono što mi radimo je zaista važno za ostatak sveta“, izjavio je Obama i dodao da je partnerstvo SAD sa Japanom i Južnom Korejom jedan od kamena temeljaca američkog prisustva u azijsko-pacifičkom regionu.

  AP Photo/Alex Brandon

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com