Svet

Obama u aprilu u Britaniji da podrži ostanak u EU

Poseta će se održati krajem aprila, oko dva meseca pre referenduma od 23. juna, tokom kojeg će britanski glasati o članstvu njihove zemlje u EU.

barak obama

List navodi da je još jedan razlog Obamine posete uspostavljanje boljih odnosa sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom.

Obama je u intervjuu za magazin Atlantik prošle nedelje optužio Kamerona i druge saveznike za nedostatke u bavljenju Libijom posle vladavine Moamera el Gadafija 2011. godine, navodeći da su britanskog premijera „ometali“ drugi problemi.

Anketa agencije ComRes za Indipendent pokazuje da 35 odsto Britanaca više veruje britanskom premijeru Dejvidu Kameronu, dok 34 odsto ispitanika veruje da gradonačelnik Londona Boris Džonson bolje zna šta je dobro za Veliku Britaniju.

Džonson, uticajni torijevac, saopštio je ranije da će se pridružiti kampanji za izlazak iz EU.

Prema zvaničnom programu američkog predsednika, on će najpre u aprilu otputovati u Nemačku, gde će se sastati sa kancelarkom Angelom Merkel i posetiti sajam tehnologije i tehnike u Hanoveru. To će biti prvi put da jedan američki predsednik posećuje ovaj sajam, ali peta zvanična poseta Baraka Obame Nemačkoj.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh