• Gradovi

  Objavljen program 56. Sabora trubača

  GUČA – Ovogodišnji 56. Sabor trubača trajaće od 11. do 13. avgusta, ali su organizatori predvideli još dva dana sa komercijalnim programom, kada će nastupiti četiri pevačke zvezde – Svetlana Ražnatović, Bora Đorđević, Miroslav Ilić i Severina.

  Biće održano i takmičenje majstora trube gde će najbolji poneti titulu „Šampion Guče“.

  Manifestacija će zvanično biti otvorena u četvrtak 11. avgusta u 11 sati, podizanjem Saborske zastave kod Spomenika trubaču.

  Za taj dan predviđeno je otvaranje izložbe u Muzeju trube, Saborski sajam turizma, predstavljanje knjiga i publikacija, kulturno umetnički programi.

  Večernji termini predviđeni su za nastupe trubača. Prvo će se, od 19 sati, takmičiti mladi trubački orkestri, dok će u 21 sat biće održan koncert pobednika 55. Sabora trubača „Pobedili su zaslužili su“,a u 23 sata biti održan ponoćni koncert.

  Drugog dana sabora, program počinje rano ujutro – Dragačevcima i njihovim gostima u tradiocionalnoj „Trubačkoj budilici“ dobro jutro će poželeti četiri trubačka orkestra.

  Uslediće Narodni višeboj, generalna proba 16 trubačkih orkestara koji će se takmičiti u finalu, koncert AKUD „Branko Krsmanović“ iz Beograda i KUD „Abrašević“ iz Čačka.

  U 21 sat biće održano takmičenje majstora trube, a dva sata kasnije koncert pobednika.

  U subotu 13. avgusta, poslednjeg dana zvaničnog dela manifestacije, program će ponovo krenuti Trubačkom budilicom. Uslediće defile takmičara i učesnika programa i improvizacija stare dragačevske svadbe. U popodnevnom delu biće održano takmičenje zdravičara, izbor najlepše narodne nošnje.

  Za 21 sat zakazano je finalno takmičenje seniorskih orkestara, a u 23 sata koncert pobednika 56. Sabora trubača.

  Ipak, dan pre zvaničnog početka sabora, na glavnoj bini na stadionu, koncert će, sa početkom u 21 sat, održati folk pevačica Svetlana Ražnatović i legendarni roker Bora Đorđević, dok će u nedelju uveče u isto vreme, koncert održati hrvatska pevačica Severina i pevač narodne muzike Miroslav Ilić, najavili su organizatori.

  Predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović, izjavio je da je sve spremno za najveću trubačku manifestaciju u svetu, gde će biti najbolji program i za svačiju dušu.

  „Biće to pravi rat majsora trube koji se posle pola veka prvi put vraćaju u takmičenje. Boriće se za titulu „Šampiona Guče“, statuu „Desimir Perišić“ – prvi majstor trube i novčanu nagradu od milion dinara. Pobednici će predstavljati Guču i Srbiju narednih godinu dana u svetu. Hoćemo i Cecu i Severinu, ali i našeg Miroslava i Boru Čorbu. Biće još iznenađenja“, izjavio je Jolović.

  Foto Tanjug/M. Jelesijević, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com