Regioni

OBRAČUN SA NEISTOMIŠLJENICIMA: Budući ministar Hrvatske traži objavu registra agresora i izdajnika

Hrvatski mediji podsećaju da je to zahtev koji se iz radikalnih braniteljskih krugova čuje još otkako je objavljen Registar branitelja.

Da bi se takav registar napravio, on bi morao da se obavezno zasniva na „nepreciznoj pobunjeničkoj dokumentaciji i imao bi samo jednu svrhu – poziv na linč onih koji su još za vladavine Franje Tuđmana amnestirani Zakonom o aboliciji“, navodi se.

Problem je i tačka 11 kojom se zahteva objavljivanje registra izdajnika nacionalnih interesa Republike Hrvatske. „Ne navodi se koji bi to kriterijumi bili da bi se neko uvrstio u taj registar pogotovo što nikada nisu ni definisani nacionalni interesi. Da bi se u njega dospelo, može se pretpostaviti da će biti dovoljno da neki pisarčić u Ministarstvu branitelja zaključi da je neko radio ili radi protiv nepostojećih interesa države“, piše portal Index.hr.

Registar će, dodaje se, tako, vrlo lako, postati moćno oružje u obračunu s političkim protivnicima i imati nepregledan prostor za širenje.

Navodi se da bi Crnoja napravio i registar nelegalno sprovedene privatizacije te aproveo lustraciju na svim nivoima, uz pitanje ovog medija kakve veze privatizacija ima s braniteljima nije pojašnjeno, kao ni po kojim bi se kriterijima lustriralo.

Program takođe predviđa “uključivanje branitelja u sve institucije i tela vlasti u Republici Hrvatskoj (sabor, vlada, ministarstva, diplomatija, tajne službe, kabinet predsednice…”).

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

Autor: Tanjug

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh