Gradovi

Obradović: Čas političke pristojnosti

BEOGRAD – Danas držimo čas političke pristojnosti, poručila je poslanica SNS i predsednica skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Marija Obradović u skupštinskoj raspravi o razrešenju ministra odbrane Bratislava Gašića.

“Ovaj čas biće način na koji diktiramo ton u čitavom društvu”, rekla je Obradović, uz napomenu da se danas postavljaju novi standardi u odgovornosti članova vlade za izgovorenu reč.

Obradović je ukazala na licemerje poslanika opozicije u dosadašnjoj raspravi, u kojoj su govorili o nepristojnosti aktuelne vlasti i njenih predstavnika.

„Gospođa Vučković (Nataša, šef poslanika DS) traži pristojnost sedeći ispred Šutanovca (Dragan, poslanik DS i nekadašnji ministar odbrane), koji tvituje o koleginicama iz poslaničkog kluba SNS, ispred Pavićevića (Vladimir, poslanik Nove stranke) koji se juče ružno obratio koleginicama iz SNS, ispred Živkovića (Zoran, poslanik Nove stranke) koji je toliko ružnih reči rekao o poslanicima SNS“, rekla je Obradović.

Dodala je i da o pristojnosti govori neko kome je šef Bojan Pajtić, koji „otima novac hendikepiranoj deci“.

Obradović je rekla i da je ono što je Gašić izgovorio nedopustivo, da su se svi o tome saglasili, ali i da se svi moraju da potvrde rezultate Ministarstva odbrane i njega kao najboljeg ministra odbrane.

Ona tvrdi da je period od 2007. do 2012. godine, kada je Šutanovac bio na čelu tog ministarstva, doneo toliko nepravilnosti, negativnih stvari, posrnuća Vojske Srbije i MO, ponižavanja u tom sektoru, a sve pod velom nečega drugog.

„To sam zaključila gledajući cifre od polovine 2012. do danas. Treba ukazati na uštede od preko 11 miliona evra na gorivu, putovanjima, smanjenju nepotrebnih troškova, dozvole za izvoz preko750 miliona dolara, očekuje se još veći rast. O međunarodnoj vojnoj saradnji ne treba mnogo govoriti, govore sporazumi, saradnja, ugled Srbije u svetu…“, rekla je Obradović, dodajući da su magacini hrane i opreme u doba Šutanovca bili potpuno prazni, a da su danas puni 100 odsto.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh