BG

Obradović: Protest samo korak u stvaranju narodnog opozicionog saveza

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da je današnji protest „Ovako više ne može“ samo jedan korak u stvaranju narodnog opozicionog i patriotskog saveza.

„Ujedinjene patriote imaju šanse na političkoj sceni“, ocenio je Obradović, koji se okupljenima ispred Vlade Srbije u Beogradu obratio sa kamiona.

On je aktuelnu vlast nazvao „lažnim patriotama koji izdaju srpske nacionalne interese“.

Obradović je pozvao gradjane na ukrupnjavanje opozicije u patriotskom bloku protiv aktuelne vlasti „da pokažemo da se ne plašimo ni Pinkova, a po najmanje Gorana Vesića koji traži zatvaranje Milana Stamatovića i mene“.

On je rekao da se u Srbiji danas priča o gej pravima, a ne o 100.000 radnika kojima nisu isplaćene zarade niti povezan radni staž, niti o radnicima koji su u katastrofalnom položaju, mladima koji beže u inostranstvo, niti o unutrašnjosti Srbije, niti o Beogradu.

„Sutra će ova vlada na čelo gej parade da ponižava naše tradicionalne vrednosti“, rekao je Obradović istakavši da Dveri „nemaju problem s homoseksualcima, već s političkim pederima koji sede u Vladi Srbije“.

„To su moralni pederi koji izdaju ovu državu i narod“, rekao je Obradović, a učesnici skupa na to su povikivali „Vučiću, pederu“.

Obradović je rekao da je Pink ogledalo vlasti Srpske napredne stranke „to je ta Pink kultura, taj prostakluk, kupljene diplome i kriminal koji treba da završi u zatvoru“.

On je kazao da su Dveri miroljubiv pokret i da do sada na protestima Dveri nikada nije bilo nasilja.

Obradović je rekao i da organizatori današnjeg skupa „ne žele nasilje niti su učestvovali u nasilju“.

On je naveo da je završno poniženje Srbije ulazak Srpske liste u „sepratističku vladu Ramuša Haradinaja“ na Kosovu.

Poslanik Dveri Srdjan Nogo rekao je da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću ne može da bude oprošteno to što je „sa teroristima pravio vlast“.

„Tvoji koalicioni partneri su (Hašim) Tači i (Ramuš) Haradinaj“, rekao je Nogo na šta su se iz mase čuli povici „Vučiću šiptare“.

Predsednik političkog saveta Dveri Kosta Čavoški rekao je da je Vučiću u Americi naredjeno da prizna Kosovo i da je posle posete SAD smislio unutrašnji dijalog o Kosovu.

„U takvoj izdaji nacionalnih interesa, nemamo nameru da učetvujemo“, rekao je Čavoški.

U ime mladih na skupu je govorila Andjela Vlajić, a govorili su i predstavnici sindikata nekoliko firmi.

Predstavnik sindikata „Nezavisnosti“ IMR-a Dragan Milivojević rekao je da vlast govori da privreda cveta, a da je oko fabrika samo „korov u kome može da procveta neki kukurek“.

Posle protesta ispred vlade okupljeni su kreni u šetnju centralnim gradskim ulicama do RTS-a gde će zatražiti gostovanje predstavnika Dveri i Zdrave Srbije u drugom dnevniku te medijske kuće.

Obradović je ispred Predsedništva poručio da će doći vreme da će Vučić biti ismejan kao „rijaliti klovn koji nije ispunio ni jedno svoje obećanje i koji će zajedno sa Željkom Mitrovićem završiti u Zabeli“.

Isred Presedništva su puštali pesmu „Gusta mi magla padnala more na toj mi ravno Kosovo“.

Pojačane policijske snage obezbedjuju „Prajd info centra“ koji se nalazi u Ulici Kralja Milana gde i predsedništvo.

Beta

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh