Gradovi

Obradović: Smenićemo Iliće posle 20 godina

ČAČAK – Informativna služba pokreta Dveri u Čačku saopštila je da je za 18. februar njihov predstavnik gradskoj skupštini Boško Obradović zakazao sednicu, a na predlog 27 odbornika i nakon što, kako navode, predsedavajući skupštinom Veljko Negovanović mesecima odbija da stavi na dnevni red skupštine grada njihov zahtev za smenu čelnika gradske vlasti.

Iako je prema Poslovniku o radu skupštine grada bio obavezan da zakaže skupštinsko zasedanje u roku od 15 dana, Negovanović je dva puta odbio da to učini, navodi se u saopštenju, zbog čega su inicijativu preuzeli odbornici i to na osnovu Poslovnika o radu skupštine grada.

Na dnevnom redu biće razrešenje zamenika gradonačelnika Radenka Lukovića, gradonačelnika Vojislava Ilića i predsednika skupštine grada Veljka Negovanovića.

Obradović očekuje da na toj sednici dođe do smene vlasti koju su, kako je rekao, 20 godina držali braća Ilić (Velimir i Vojislav) i Nova Srbija, mada ne isključuje ni da će Negovanović dati nalog sekretaru skupštine Ljubu Petkoviću da blokira održavanje sednice.

„To bi bio politički kriminal prve vrste i nadam se da će sekretar skupštine raditi svoj posao za koji ga plaćaju svi građani Čačka i da neće poslušati eventualni nalog stranačke centrale SPS i Nove Srbije i upustiti se u dalje protivzakonite radnje“, poručio je Obradović, a navedeno je u saopštenju.

Turbulencije u gradskoj vlasti Čačka, inače, počele su prošle godine kada su se vladajuće NS i SNS sukobile optuzujući jedna drugu da loše vladaju i da koce rad lokalne samouprave.

U međuvremenu su počela i „otimanja“ odbornika, pa su tako funkcioner NS i član Gradskog veća Ostoja Mijajlović i dva odbornika iz redova vladajućih stranaka Ujedinjenih regiona Srbije i SPS Vlade Milić i Slobodan Dragićević prešli u SNS.

Zatim se sedam odbornika SNS-a odvojilo od te odborničke grupe i od tada glasaju sa opozicijom.

Čačak je zapao u skupstinsku krizu, opozicija je u međuvremenu pokušala da se ujedini, ali su se i oni sukobili jer su jedni bili za to da kandidat tako ujedinjenje opozicije bude upravo Boško Obradović, dok drugi nisu podržali tu ideju.

Vladajuća većina je tako postala tesna, a najavljena skupština 18. februara možda će rešiti neke nedoumice.

Foto Tanjug, N. Milošević

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh