Regioni

OBRUKALI POLICIJU RS: Jedan od uhapšenih specijalaca obezbeđivao Vučića u Potočarima!

Ovu informciju potvrdio je danas ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, ističući da se radi o pripadniku Jedinice specijalne policije RS koji je bio direktno uključen u „spašavanje Vučića prilikom tadašnjih dešavanja u Potočarima“.

Napomenuo je da se to dogodilo pre nego što je osumnjičeni učestvovao u septembru u pljački 600.000 KM, koja je sada rasvetljena.

-Pripadnici Specijalne jedinice policije se povremeno koriste za određene vrste pratnje ili osguranja štićenih ličnosti, ali ne kao lično obezbeđeno, odnosno prvi prsten obezbeđenja zvaničnika RS – rekao je Lukač.Također, ukoliko se održavaju neki veći skupovi, oni mogu biti u drugom ili trećem prstenu osiguranja.

Nezvanično, zbog sumnje da su umešani u pljačku 600.000 KM uhapšeni su „specijalci“ Goran Paraš i Vladan Malić, obojica iz Banjaluke, Aleksandar Popović iz Kotor-Varoši, Goran Janjuz iz Kozarske Dubice i Željko Inđić iz Bratunca, radnik zaštitarske firme „Sector security“ iz Kotor-Varoši Danijel Kuzmić te vlasnik autoplaca B.O.

Ministar Lukač potvrdilo je da je sedam osoba, od kojih pet pripadnika Specijalne policije RS uhapšeno zbog sumnje da su izvršili oružanu pljačku. On je danas na pres-konferenciji rekao da su uhapšeni predati u dalju nadležnost Specijalnom tužilaštvu RS, s kojim je policija rasvetlila to krivično delo. Lukač je rekao da je „njegova ostavka na raspolaganju svakog dana onom koji ga je i imenovao na funkciju koju obavlja“.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh