Gradovi

Očekuje se pojačan saobraćaj na kraju prazničnog vikenda

BEOGRAD – Saobraćaj je u jutarnjim časovim slabijeg intenziteta, a jači se očekuje tokom dana zbog završetka produženog prazničnog vikenda, kada su moguća i nešto duža zadržavanja na frekventnim naplatnim rampama i graničnim prelazima, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

Promenljivo vreme utiče na česte odrone zemlje i kamena, zbog kojih na pojedinim deonicama može doći i do prekida u saobraćaju.

JKP Parking servis tokom obeležavanja Dana državnosti Srbije, u ponedeljak i utorak, 15. i 16. februara 2016. godine, neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada.

JP „Putevi Srbije“ i Sektor naplate putarine će tokom praznika intezivirati rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila zbog povećanog saobraćaja, posebno na autoputevima pod naplatom.

Od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od četiti milimetra.

Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni.

Prema posednjim informacijama Uprave granične polcije na našim terminalima nema dužih zadržavanja putničkih vozila.

Prema informacijama JP „Putevi Srbije“ na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

Od 12. do 16. februara od 07.00 do 17.00 časova, na delu državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E-75), zona petlje“Umčari“, izvodiće se radovi na iskopu i izradi temelja za portale, u oba smera. Radovi će se izvoditi sa naizmeničnim zatvaranjem preticajne ili zaustavne saobraćajne trake i biće obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

U periodu od 5. do 16. februara od 07.00 do 17.00 časova na delu državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E-75), od petlje „Umčari“ do petlje „Vodanj“, izvodiće se radovi u smeru Beograd-Niš. Za vreme izvođenja radova saobraćaj će se odvijati u preticajnoj (levoj) saobraćajnoj traci.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Napomena za Valjevo: Na putu II B-327 Koceljeva-Valjevska Kamenica, u mestu Plavanj – 3 otcepljenja kolovoza, saobraćaj se odvija otežano, zabrana za teretni saobraćaj.

Napomena za Zaječar: Učestali sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima.

Najviše ih ima na putu IB-34 (Đerdapska magistrala) kao i na IB-36 (kod sela Glavica, Grza i Gamzigradske Banje).

Napomena za Kruševac: Na državnom putu IIA-211 na deonici Brzeće-Kopaonik, IIA-207 deonica Jošanička Banja – Grčak, IIA-208 deonica Vrnjci – Stanišinci – Grčak, IIA-209 deonica Dobre Vode – Stanišinci, zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere, za ostala vozila obavezna zimska oprema.

Zbog otcepljenja kolovoza neprohodan je putni pravac II B-342 Ub – Karaula – Valjevo (Iverak).

Foto Tanjug/D. Peternek, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh