Gradovi

Od dogovora Vučića i Dačića zavisi SPS kandidat

JAGODINA – Potprdsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Žarko Obradović, izjavio je da od dogovora predsednika SPS Ivice Dačića i predsednika Srpske napredne stranke Aleksnadra Vučića, zavisi da li će SPS imati svog predsedničkog kandidata ili će podržati zajedničkog sa velikom koalicijom.

Gostujući na jagodinskoj televiziji „Palma plus“ Obradović je istakao da je „logično“ da SPS ima kandidata za predsednika Srbije, ali je, kako je rekao, logično, u intersu građana, i da ima i da podrži zajedničkog kandidata sa velikom koalicijom.

„Logično je da naš kandidat bude Ivica Dačić, kao predsednik stranke i lider koalicije SPS – JS i ministar inostranih poslova, ali, sa druge strane, sasvim je logično, ukoliko se bude razgovaralo o zajedničkom kandidatu Vladajuće koalicije, da podržimo zajedničkog kandidata“, objasnio je Obradović.

Obradović je istakao i da je „logično da razgovor o tome obave Dačić i Vučić i da se nađe dogovor oko zajedničkog kandidata“

„Rano je o tome govoriti ali je dobro znati da postoji i takva vrsta razmišljanja. Znači mi ne mislimo samo na sebe, mi vodimo računa o interesima Srbije, interesima naše velike kolaicije, interesima građana“, rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, tu nema lične sujete, nema partijske sujete, ako se bude razgovaralo o zajedničkom kandidatu naćiće se zajednički dogovor.

Obradović, koji je i predsednik Odbora za spoljne poslove Skupštine Srbije, ocenio je i da će odnosi Srbije i SAD, posle pobede Donalda Trampa, biti unapređeni.

„Ja bih voleo da se naši odnosi unaprede, a šta će biti od onoga što je Tramp govorio u predizbornoj kampanji ostvareno, mislim da to niko ne zna, bar ne sada“, rekao je Obradović.

Sa Trampom ne znamo a sa Klintonovom nam ne bi bilo bolje, s obzirom na bombardovanje i žrtve, dodao je on.

Pprošla američka administracija, nije imala pozitivan odnos prema Srbiji, podržala je tzv. nazavisno Kosovo, pomažu mu da uđe u međunarodne institucije, podstio je on.

„Dali će se te stvari promeniti videćemo“, zaključio je Obradović.

On je ocenio i da mnoge stvari ne zavise samo od Amerike, ma koliko bila moćna.

Tramp je razgovarao sa predsednicima Kine i Ruske Federacije a odnos među velikim državamo itekao određuje karakter u celoj

međunarodnoj zajednici“, rekao je Obradović.

Mislim da će se prvo rešavati globalni odnosi i pitanje je koliko smo mi, mala država na Balkanu, uopšte intesesantni za SAD, zaključio Obradović.

Foto Tanjug/O.Toskić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh