• Zdravlje

  Od penisa do vagine: Operacija promene pola(VIDEO)

  penisFoto: YouTube

  Animacija, koju je objavilo Evropsko urološko društvo, pokazuje kako se uklanjaju penis i testisi, a formira vagina pri operaciji promene pola.

  Nova genitalija ima čak i klitoris koji je „sposoban“ za orgazam.

  Pre same operacije, pacijent mora da ima dva odobrenja od strane psihologa, koji kao eksperti potvrđuju da je pacijent spreman za ovakvu promenu, pa tek onda se hirurzi „bacaju“ na posao.

  Takođe, moraju da žive kao žena 18 meseci pre operacije, izimaju hormonsku terapiju 12 meseci i legalno promene svoje prvo ime.

  A, onda kreće hirurški deo, koji nije nimalo prijatan za gledanje, čak iako je animacija u pitanju.

  Katete se prvo postavlja u uretru kako bi se izbacio sav urin i skupila tečnost. Hirurg onda pravi rez na skrotumu, čime su oba testisa izložena i potom izvađena.

  Sledeće na redu je da se razdvajaju glava penisa, uretra i nervi koji daju osećaj penisu. Ovim rezom, ostaje na kraju samo uretra, centralna cev. Ona se kasnije skraćuje i postavlja na drugo mesto – gde je prirodno rođenim ženama njihova uretra (odakle ide urin).

  Koža penisa je iskorišćena da se napravi dugačka „tuba“ od kože, koja je izvrnuta zatim ka unutrašnjosti kako bi postala vaginalni kanal. Ostatak uretre se ona prišiva na to kako bi kanal bio malo širi i omogućio seksualne aktivnosti.

  Klitoris se formira sečenjem glave penisa da bude manja i pričvršćivanjem iste za genitalije. Hirurzi onda modifikuju prostor između anusa i prostora gde treba da bude vagina, kako bi bilo dovoljno mesta. Od kože skrotuma nastaju vaginalne usne.

  Operacije je samo deo promene pola, ali nakon nje „nema nazad“, pa lekari ističu da je psihološka priprema najbitnija.

  „Postoje rizici, kao i kod svake druge operacije, ali genitalije nisu čista regija, pa postoje rizici od infekcija i sporog zarastanja. Može se dobiti stenoza, zategnutost vagine. Mnogi ljudi koji su se podvrgli ovoj operaciji moraju dodatno da proširuju vaginu. Postoji i rizik od krvarenja, ili koža, poput novog klitorisa, može da umre“, rekao je plastični hirurg Mark Pacifiko za Daily Mail.

  Pogledajte animaciju izvođenja promene pola:

  Izvor: YouTube

  Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici –MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

  Link Izvora

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com