Gradovi

Od početka godine privremeno zatvoreno 14 benzinskih stanica

BEOGRAD – Poreska uprava je danas saopštila da je od početka godine izvršila kontrole 32 benzinske stanice, od kojih su u 14 objekata utvrđene nepravilnosti i izrečena im je mera privremene zabrane obavljanja delatnosti.

U cilju suzbijanja sive ekonomije i nelegalnog prometa derivata nafte, inspektori Poreske uprave kontrolisali su evidentiranje prometa preko fiskalnih kasa, zalihe goriva i drugih prodajnih artikala, kao i radnopravni status zatečenih radnika.

Kontrolom su obuhvaćene benzinske stanice koje posluju u okviru velikih sistema, odnosno velikih lanaca benzinskih stanica, kao i one koje su u sastavu manjih privrednih društava.

Nepravilnosti su utvrđene uglavnom na benzinskim stanicama koje posluju u sastavu malih ili srednjih privrednih društava, a kontrolisano je 15 takvih objekata. Od ukupno zatvorenih 14 benzinskih stanica, 11 je u sklopu manjih preduzeća.

Benzinske stanice zatvarane su najčešće zbog razlike između stvarnog stanja zaliha po popisu i knjigovodstvenog stanja, kao i neizdavanja fiskalnih računa, odnosno viška gotovine u kasi. Neke benzinske stanice vodile su duplu evidenciju o prodaji naftnih derivata.

Poreska uprava Republike Srbije, u saradnji sa drugim državnim organima, nastaviće i u narednom periodu intenzivne kontrole obveznika koji se bave prometom derivata nafte, dodaje se u saopštenju Ministarstva finansija.

Foto Tanjug, video/ arhiva, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh