• Novosti online

  Од прошле недеље кроз Србију прошло 4.258 миграната

  Кроз Србију је од прошле недеље, од када се примењују нове мере на западнобалканској рути прошло 4.258 миграната, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачку и социјалну заштиту Александар Вулин.

  „То није велики број људи и знатно је мањи него раније”, рекао је Вулин за РТС.

  Истакао је да Србија мора да води рачуна о својим интересима, и да води рачуна да не уђе више од 500 људи у нашу земљу.

  „Очекујемо да данас стигне воз са мигрантима. На нашој територији људи су збринути, свако добије храну и смештај”, рекао је Вулин.

  Према његовим речима, мали број миграната је затражио азил у Србији, иако на то имају право и додао да не очекује да мигранти мењају руту.

  „Мислим да је тешко очекивати да мигранти мењају руту, што због географије, тако и због наставка пута. Не верујем да би илегални мигранти могли рутом преко Албаније која се помиње. Мислим да ће наставити кретање западнобалканском рутом”, навео је он.

  Додао је да је Србија одговорна земља и да смо спремни да се заштитимо уколико то буде потребно. Као и све земље у окружењу, донета је одлука да армија буде спремна и да у складу са законом поступи и чува границе, објаснио је Вулин.

  Вулин је подсетио да неке ствари ипак не зависе и Србије и да се сада не зна како ће се понашати Македонија, као и што се не зна да ли ће Грчка моћи да контролише велики прилив миграната, преноси Танјуг.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com