Gradovi

Odbijen zahtev Dragana Vasiljkovića za izuzećem sudije

ZAGREB – Draganu Vasiljkoviću, optuženom za ratni zločin nad civilima i ratnim zarobljenicima za vreme rata u Hrvatskoj, sudiće se u Splitu pošto je Vrhovni sud Hrvatske odbio njegov zahtev za izuzećem predsednika Županijskog suda Marijana Miletića, prenose hrvatski mediji.

Sada bi Miletić trebalo da odluči o zahtevu Dragana Vasiljkovića za izuzećem sudija njegovog suda, prenosi portal Index.hr.

Radi se o pukoj formalnosti, jer će Miletić sasvim sigurno, navodi hrvatski portal, odbiti takav zahtev, što znači da će biti stvoreni tehnički uslovi da se održi ročište o potvrđivanju optužnice.

Vrhovni sud potvrdio je i odluku optužnog veća o određivanju istražnog zatvora. Vasiljkovića je pritvoren zbog teških okolnosti počinjenog dela, ali i opasnosti od bekstva, s obzirom da ima australijsko i srpsko državljanstvo, a i dugo je bio nedostupan,navodi Index.

Zaključeno je da ne dolazi u obzir nikakva mera koja bi zamenila istražni zatvor, a ni kaucija. Vasiljković je ponudio pet miliona kuna da mu se omogući obrana sa slobode.

Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, je izuzeće sudija tražio smatrajući da neće biti objektivni jer su s područja koje je obuhvaćeno optužnim aktom.

Kapetan Dragan se tereti po pet tačaka optužnice za ratni zločin nad civilima i ratnim zarobljenicima u Dalmaciji i Glini.

Foto Tanjug/Z. Žestić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh