• Novosti online

  Одбијен захтев Капетана Драгана за изузећем судије

  ЗАГРЕБ – Драгану Васиљковићу, оптуженом за ратни злочин над цивилима и ратним заробљеницима за време рата у Хрватској, судиће се у Сплиту пошто је Врховни суд Хрватске одбио његов захтев за изузећем председника Жупанијског суда Маријана Милетића, преносе хрватски медији.

  Сада би Милетић требало да одлучи о захтеву Драгана Васиљковића за изузећем судија његовог суда, преноси портал Индеx.хр.

  Ради се о пукој формалности, јер ће Милетић сасвим сигурно, наводи хрватски портал, одбити такав захтев, што значи да ће бити створени технички услови да се одржи рочиште о потврђивању оптужнице.

  Врховни суд потврдио је и одлуку оптужног већа о одређивању истражног затвора. Васиљковића је притворен због тешких околности почињеног дела, али и опасности од бекства, с обзиром да има аустралијско и српско држављанство, а и дуго је био недоступан,наводи Индеx.

  Закључено је да не долази у обзир никаква мера која би заменила истражни затвор, а ни кауција. Васиљковић је понудио пет милиона куна да му се омогући обрана са слободе.

  Васиљковић, познатији као Капетан Драган, је изузеће судија тражио сматрајући да неће бити објективни јер су с подручја које је обухваћено оптужним актом.

  Капетан Драган се терети по пет тачака оптужнице за ратни злочин над цивилима и ратним заробљеницима у Далмацији и Глини, преноси Танјуг.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com