Gradovi

Odbor predlaže Dedića za novog predsednika KHoV

BEOGRAD – Skupštinski odbor za finansije odlučio je danas da za mesto novog predsednika Komisije za hartije od vrednosti (KHoV) poslanicima predloži Predraga Dedića, kao i još četiri člana Komisije.

Nakon pet i po sati ispitivanja kandidata za ovo telo, predložena je lista sa pet kandidata za predsednika Komisije. Od toga, tri su iz dosadašnjeg sastava, dva su novo predložena člana, a svi su iz poslaničkog kluba Srpske napredne stranke.

Predsednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Aleksandra Tomić rekla je novinarima da su na listi onih kandidata koju će taj Odbor izneti pred poslanike na usvajanje, tri “stara-nova” člana, ali i novi predlog za predsednika KHoV.

“Mislimo da je to novi početak za unapređenje rada ove institucije. Uopstalom, mi imamo i novi saziv Odbora za finansije, jer smatramo da nova energija, nova krv, možda može da da dobro rešenje”, rekla je Tomić.

Dedić, koji je predložen za novog predsednika KHoV, po stuci je pravnik, a radi kao vanredni je profesor na Beogradskoj bankarskoj akademiji. On do sada nije bio deo KHoV.

Za članove su još predloženi aktuelni v.d. predsednika KHoV Žarko Milićević, dva stara člana Vladislav Stanković i Mirjana Ivošević, i još jedan predlog koji do sada nije bio u Komisiji, Marko Janković.

Dedić je novinarima rekao da je potrebno povećati broj učesnika na tržištu i krenuti u ozbiljnu promociju.

“Potrebno je skrenuti pažnju i stanim i domaćim investitorima i istaći im značaj ulaganja”, rekao je Dedić.

Jedna od kandidata kojeg je predlagao Pokret Dosta je bilo, a koji nije dospeo na listu predloženih koja je upućena poslanicima, Dejan Tufegdžić, takođe smatra da je promocija tržišta kapitala veoma važna.

“Mnoge firme i danas ne znaju da postoje alternativni načini finansiranja. Kad se upoznaju sa svim mogućnostima koje tržište kapitala pruža, oni bi prepoznali dobrobit za svoje poslovanje, a ujedno bi i podsticali tržište kapitala”, rekao je on.

Foto screenshot-belex.rs

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh