• Gradovi

  Одборници Српске напредне странке затворили се у сали Скупштине града Ниша

  Одборници Српске напредне странке и њихови коалициони партнери затворили су се данас у 15 часова у сали Скупштине града Ниша и најавили да ће тамо остати до даљег, а повод за такав потез је долазак лидера покрета „Двери“ Бошка Обрадовића на протест „1 од 5 милиона“ који ће вечерас бити одржан у Нишу.

  „Претњи насиљем у Нишу није било, али видели смо шта се десило у Београду. Не желимо да буде насиља над институцијама система јер је Србија демократска држава у којој се на власт долази демократским изборима. Обрадовић пропагира насиље, а ми желимо да сачувамо институције“, казали су одборници који су се затворили у скупштинску салу.

  У Скупштини града ће до даљег „24 сата дневно“ бити одборници владајуће коалиције из СНС-а, СПС-а, ПУПС-а, Покрета социјалиста, без пет одборника Српске радикалне странке.

  Одборник опозиције донео банане
  Одборнике СНС-а посетио је у току поподнева одборник опозиционе одборничке групе „Ниш, мој град“ ; Бранислав Јовановић и однео им банане.

  Јовановић, чији је надимак „Бане банана“, рекао је да се приликом посете „чуварима Скупштине“ уверио да је више жена унутра и да су „истурене у прве борбене редове“.

  „Уверавао сам их да ћемо телима да их бранимо од насилника, да не иду до краја, а ако се одлуче на штрајк глађу донео сам им висококалорично воће да што дуже издрже“, изјавио је Јовановић.

  Он је казао да је ово затварање Скупштине града „црна слутња“ за неко будуће време.

  Скупштина града Ниша има 61 одборника, а најбројнији су напредњаци који имају 26 одборника. Социјалистичка партија Србије има шест одборника, Покрет социјалиста шест, а ПУПС три одборника.

  Извор: Н1

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com