Gradovi

Odbornici u Beloj Crkvi prekidaju štrajk glađu

BELA CRKVA – Odbornici DS koji su izgubili vlast u Beloj Crkvi, a nakon toga stupili u štrajk glađu, saopštili su večeras da su prekinuli taj štrajk pošto su dobili odgovor Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Šef odbornika DS u Beloj Crkvi Željko Crnogorac u izjavi Tanjugu rekao je da odgovorom ministarstva, u kojem se navodi da je sporna sednica Skupštine opštine Bela Crkva sazvana u skladu sa zakonom i opštim aktima opštine, nisu zadovoljni.

„Odgovorom nismo zadovoljni, jer onda nema potrebe da se sednice skupštine opštine Bele Crkve održavaju u Beloj Crkvi. Ali, štrajk prekidamo, jer smo rekli da ćemo ga prekinuti kad dobijemo odgovor“, rekao je Crnogorac i za sutra najavio konferenciju za novinare.

Odbornici koji su štrajkovali glađu traže i da se utvrdi ko je odgovoran za incidente koji su se desili u petak.

Odbornici koalicije okupljene oko SNS smenili su opštinsko rukovodstvo u Beloj Crkvi u petak na vanrednoj sednici pošto su im se pridružili odbornici Jedinstvene Srbije i imenovali Darka Bogosavljevica iz SNS-a za novog predsednika opštine.

Ministarstvo za državnu urpavu saopštilo je ranije danas da je sporna sednica Skupštine opštine Bela Crkva sazvana u skladu sa zakonom i opštim aktima opštine, a da je fizički obračun koji joj je prethodio u nadležnosti policije.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh