Naše Novosti

Одговор Љиљани Смајловић: Јошка Броз сме – Недић не сме

Више пута су и председник Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић и председница Демократске странке Србије, др Сандра Рашковић-Ивић, износили у јавности ставове коалиције ДВЕРИ-ДСС по питању рехабилитације Милана Недића. Да их овде поновим: не бавимо се рехабилитацијом, тиме се баве судови.

Поштована госпођо Смајловић,

Сматрам за сходно да поводом Вашег текста објављеног на порталу ”Политике” од 18.марта 2016, под називом „Квислинг“ реагујем јавно.

Скандалозно је да један врсан новинар, који обавља две значајне функције у српском новинарству (гл. и одг. уредник ”Политике” и председник УНС-а), етикетира листу Двери-ДСС и  кандидата на листи зато што је праунук човека, кога претенциозно сврставате у квислинге пре окончања судског процеса.  Више пута су и председник Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић и председница Демократске странке Србије, др Сандра Рашковић-Ивић, износили у јавности ставове ове коалиције по питању рехабилитације Милана Недића. Да их овде поновимо: не бавимо се рехабилитацијом, тиме се баве судови.

Не мешамо се у рад судова по питању процеса рехабилитације, докази и историјске чињенице нека кажу своје када је Милан Недић у питању. Знамо да историју пишу победници.  Нас више чуди, госпођо Смајловић, зашто исто тако не реагујете када се унук осведоченог упропаститеља српског народа Јосипа Броза, Јошка Броз нађе на листи СПС-а? Није ли и  Војислав Михаиловић, унук генерала Михаиловића, био једно време и градоначелник Београда, док генерал Михаиловић још није био рехабилитован? Ипак, Вама је за ишчуђавање политички ангажман човека кога је предложио Српски либерални савет, са којим и Двери и ДСС сарађују годинама.

У Србији која толике деценије трпи ужасне неправде, сматрам ирелевантним удубљивање у ДНК кандидата једне изборне листе. Такве  анализе додатно ће распиривати страсти завађене српске јавности.  У овом тренутку за грађане Србије то су крајње небитне теме. Више нас брине што као председник Удружења новинара Србије, нисте реаговали на медијски линч који спроводе ”Информер” и ”Пинк” над председницима ДСС-а и Двери, нарочито над  једном женом, лекаром и универзитетским професором, вишегодишњим угледним дипломатом, председником странке, ћерком угледног српског интелектуалца др Јована Рашковића.

Ако после избора 24.априла на власти остану СНС и СПС или се, не дај Боже, врате ДС и њени деривати захваљујући и Вашем плашењу јавности коалицијом Двери-ДСС, преузимите и Ви део одговорности како ће Србија да преживи даље задуживање код ММФ-а и Светске банке, кредите грађана у швајцарским францима,  за 2/3 пута смањењење субвенција за пољопривреднике, пузајући улазак Србије у НАТО и признавање независног Косова зарад безалтернативног пута у ЕУ која се распада на наше очи, распродају преосталих природних и привредних богатстава, 40.000 људи мање сваке године, очај, безнађе, тугу и болест понижене и остареле Србије.

 

Југослав Кипријановић

директор Информативне службе Српског покрета Двери

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh