• Gradovi

  Odgovor Nikoliću i drugima: Ne isplaćujemo ono što nemamo

   

  Slide

  Vučić: Naša vojska postaje značajan faktor stabilnosti

   

   

  Slide

  Vučić: Ne isplaćujemo ono što nemamo

   

   

  Moj odgovor i predsedniku Nikoliću i drugima je da ne možemo da isplatimo ono što nemamo, a vojsci smo, kao i policiji, namenili pet odsto povećanja plata, iako je MMF bio protiv bilo kakvog povećanja i jednima i drugima, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić.

  BEOGRAD – Moj odgovor i predsedniku Nikoliću i drugima je da ne možemo da isplatimo ono što nemamo, a vojsci smo, kao i policiji, namenili pet odsto povećanja plata, iako je MMF bio protiv bilo kakvog povećanja i jednima i drugima, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić.

  „Možemo da se pružamo samo onoliko koliko smo dugi“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da se na vojsci ne štedi.

  Vučić je istakao da poštuje stavova predsednika Republike, i da Nikolić odgovorno obavlja posao, a da njega, premijera, zapada da govori neprijatne stvari.

  „Ja moram da govorim istinu“, istakao je predsednik vlade.

  „Predsednik je vezan za vojsku, želim tu izjavu da razumem kao njegovu želju da vojska bude zadovoljna“, naveo je Vučić, ali, podseća:

  Plate mogu da rastu, rekao je, onoliko koliko budemo sposobni da budemo marljivi da napravimo veći rast.

  On je podsetio, a povodom pitanja vezanog za zahteve Vojskog sindikata s jučerašnjeg protestnog skupa u Beogradu, da će pripadnicima Vojske Srbije plate biti povećane za pet odsto.

  „MMF nije želeo nikakvo povećanje vojsci i policiji“, podsetio je premijer i dodao da stalno sluša neistine, na koje mu je teško da neprestano dogovara, poput one da Albanija izdvaja više od 106 miliona za vojsku, da mnogi izdvajaju više od Srbije za vojsku.

  Naš budžet za vojsku je 630 do 640 miliona evra, kaže, više od Bugarske i Hrvatske, a nešto manje od Mađarske

  Vučić je poručio da je zahvalan svim predstavnicima Vojske Srbije, izuzev onima koji štrajkuju protiv sopstvene države.

  Naša vojska se sve ozbiljnije oprema, naoružava, postaje značajan faktor stabilnosti, a ne pretnja bilo kome, rekao je.

  Neko skupi 1 odsto na protestu pa se napravi kao da tako misle svi ostali…bivši predsednik kaže da može više od aktuelne vlade, a može da opet uđemo u totalno bankrotstvo…primetio je.

  „Neki su pobedili na izborima u novinama, neki na plakatima, neki u ambasadama, a na nama je da radimo ozboljne stvari“, rekao je Vučić.

  „Sada vojsci vraćamo ono što nikada nismo zaradili. Kada date novac koji nemamo, povećavate plate i penzije, lažete narod. Pre dve i po godine mi smo imali 57 odsto za penzije, sada 39 izdvajamo za penzije. Molim vas, pomozite nam da objasnimo ljudima… penzioneri koji su najodgovorniji deo našeg društva to razumeju“, rekao je predsednik vlade.

  „Mnogo ulažemo u vojsku, proporcionalno našem BDP-u. Danas je samo devet NATO zemalja ispred nas po ulaganju u Vojsku“, zaključio je i pozvao one koji se „sprdaju sa 5.000 dinara jednokratne pomoći“ da mu daju 100 miliona evra, pa da vlada da još po 5.000 dinara.

  Foto Tanjug/ S. Radovanović, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com