• Novosti online

  Одлука Уставног суда БиХ политичка провокација

  Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта сматра да најновија одлука Уставног суда БиХ о неуставности 9. јануара као Дана Републике Српске представља наставак бруталних провокација политичког Сарајева које су усмерене против Републике Српске и српског народа.

  „Наведена политичка одлука Уставног суда још ће више да подигне тензије у Босни и Херцеговини јер се не поштује воља већине грађана Републике Српске који су на референдуму огромном већином потврдили да ће Дан Републике и даље бити обележаван сваког 9.јануара”, навео је Линта у изјави за јавност.

  Према његовим речима, јасно је да Уставни суд БиХ није независна и професионална институција већ продужена рука бошњачке политике чији је стратешки циљ укидање Републике Српске и стварање унитарне БиХ.

  „Један од корака политичког Сарајева у остварењу тог опасног и сулудог циља јесте да се дан оснивања Републике Српске 9.јануар 1992. године представи као тобоже почетак злочина, геноцида и етничког чишћења Бошњака, што је безочна лаж”, истакао је он, преноси Танјуг.

  Линта оцењује да посебну одговоност за кршење Дејтонског споразума сносе западни центри моћи који упорно воде политику дуплих аршина, односно подржавају ратну политику коју воде водеће политичке странке са седиштем у Сарајеву.

  Један од бројних доказа је, навео је он, и чињеница да су од девет судија Уставног суда БиХ тројица странци, чиме је омогућено да се, уз двојицу судија Бошњака, одлуке доносе прегласавањем у интересу бошњачке политике.

  „Нажалост, водећи бошњачки политичари одбијају да прихвате испружену руку мира и помирења званичног Београда на темељу пуног поштовања изворног Дејтонског споразума, одбацивања лажних прича о геноциду у Сребреници и агресији на БиХ, кажњавања свих одговорних за ратне злочине и уважавања свих жртава, без обзира на националну и верску припадност”, закључио је Линта.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com