• Gradovi

  Odnos suda i medija

  U saradnji sa Vrhovnim kasacionim sudom i Udruzenjem novinara Srbije, Misija OEBS-a organizuje 21. juna u Nisu konsultacije na temu “Odnos suda i medija”. Dogadjaj ce se održati u hotelu Tami koji se nalazi u ulici Durmitorska prilaz 1 sa pocetkom u 10:30h.

  Ocekuje se prisustvo oko 25 sudija sa teritorije Apelacionog suda u Nisu (pored samog Nisa, tu su i Vranje, Zaječar, Negotin, Leskovac, Prokuplje i Pirot) i isto toliko novinara koji ce imati priliku da razgovaraju o sledecim temama:

  • Javnost rada sudova: komunikacija sa novinarima, izveštavanje medija o radu sudova, novinarske kompetencije u ovoj oblasti, pristup sudskoj praksi;
  • Granice dozvoljenog komentarisanja sudskih postupaka – pravila i prakse u domaćem pravnom sistemu, praksa Evropskog suda za ljudska prava;
  • Govor mržnje i mediji i izazovi sudske prakse u slučajevima u kojima su novinari pojavljuju kao oštećeni.

  Ovaj dogadjaj predstavlja treci od cetiri slicnakoji se ove godine odrzavaju sirom Srbije, a ciji je cilj je da se unapredi saradnja sudova i medija, razmotre izazovi sa kojima se i jedna i druga profesija suocavaju u svom radu, kao i da se omoguci trajna platforma za konstruktivni dijalog o daljem razvoju sudske prakse u oblasti slobode izrazavanja i slobode medija.

  Prva dva dogadjaja su odrzana u Beogradu i Kragujevcu, a poslednji ce biti u septembru u Novom Sadu.

  D.K.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com