Gradovi

Odroni i klizišta otežavaju saobraćaj

BEOGRAD – Učestali odroni dodatno otežavaju saobraćaj dolinom Ibra i Drine, kroz Ovčarsko-kablarsku, Grdeličku i Sićevačku klisuru, a poseban oprez se savetuje na đerdapskom putu na području Majdanpeka, saopštio je jutros AMSS.

Kiša umerenog intenziteta pada u većini krajeva Srbije, međutim prema rečima meterologa očekuju se veće količine padavina na višim planinama i sneg, što će vozačima stvarati dodatne probleme u vožnji.

Vozačima se savetuje da putuju danju i da koriste isključivo glavne putne pravce.

Obilne padavine predhodnih dana aktivirale su veliki broj klizišta. I pored maksimalnih napora putara koji su u sistemu JP Putevi Srbije, da većinu putnih pravaca u kriznim područjima održe prohodnim, učestali odroni dodatno otežavaju saobraća dolinom Ibra i Drine, kroz ovčarsko-kablarsku, grdeličku i sićevačku klisuru, posebnu opreznost savetujemo na đerdapskom putu na području Majdanpeka, kao i na svim putevima kroz stenske useke i onim koji vode u planinske predele.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja putničkih vozila.

Foto Tanjug/S. Radovanović, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh