Gradovi

Održan protest penzionera u organizaciji dva udruženja

BEOGRAD – Na Trgu Nikole Pašića u Beogradu danas je, u organizaciji Udruženja sindikata penzinera Srbije i Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije, održan protest penzionera Srbije.

Protest je održana zbog, kako je saopšteno, donošenja i primene Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija i Zakona o izmenama Zakona o PIO, kojim je 2014. godine obustavljeno redovno, dva puta godišnje usklađivanje penzija u skladu sa rastom cena i porastom DNP.

Penzioneri su na protestu upoznati sa inicijativom da se Skupštini Srbije predloži zakon o poništenju ta dva akta i izmeni sastav Upravnog odbora fonda PIO.

Skupštini, Ustavnom sudu i Vladi Srbije upućeni su zahtevi i molbe da se „prekine sa diskriminacijom najosetljivije društvene grupe, penzionera“, kaže se u saopstenju.

Od predsednice Ustavnog suda je zatražena ostavka, zbog toga što u rešavanju inicijativa za ocenu ustavnosti zakona kojima se penzioneri diskriminišu, nije odbranila nezavisnost suda, stoji u saopštenju.

Upućen je i dopis Delegaciji EU sa molbom da EU utiče da se problemi socijalnog položaja penzionera rešavaju u skladu sa evropskim konvenicijama o ljudskim pravima.

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije saopštava da su zaprepašćenin izveštajima da je na protestu bilo oko 200 ili nekoliko stotina lica, i tvrde da je „na protestu prisustvovalo najmanje 2.000 ljudi“.

Preview

PROTEST PENZIONERA

Slide

PROTEST PENZIONERA

Slide

PROTEST PENZIONERA

Slide

PROTEST PENZIONERA

PROTEST PENZIONERA

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh