Gradovi

Održan regionalni sastanak direktora akreditacionih tela

BEOGRAD – U Beogradu je danas održan regionalni sastanak direktora akredatacionih tela iz Crne Gore, BiH, Hrvatske, Bugarske i Srbije, na kojem je dogovoreno unapređenje saradnje i razmena iskustava i ocenjivača.

Na sastanku je potpisan i Sporazum o bilateralnoj saradnji Akreditacionog tela Srbije i bugarske službe za akreditaciju, čime je, kako navode, potvrđena uspešna saradnja dva tela.

Sistem akreditacije u Srbiji je ekvivalentan sistemu akreditacije u Evropi, budući da je Akreditaciono telo Srbije punopravan član evropske ogranizacije za akreditaciju, čiji je osnivač Evropska komisija, navela je vršilac dužnosti direktora Milica Lukešević.

Akreditaciono telo Srbije danas ima 529 akreditovanih tela za ocenjivanje usaglašenosti, dok je u 2014. godini imao 478.

„Sa opravdanim razlogom se nadamo da će taj trend rasta nastaviti se u 2016. godini“, navela je Lukešević i podsetila da je u izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije sistem akreditacije ponovo pozitivno ocenjen.

Ona je istakla da će Akreditaciono telo Srbije biti na raspolaganju svim institucijama Srbije i ubuduće u cilju potvrđivanja njihove kompetentnosti i unaprednja rada.

Potpisivanje sporazuma sa Bugarskom samo je nastavak bilateralne saradnje iz 2015. godine, kad su potpisani sporazumi sa slovačkim i slovenačkim akreditacionim telima, Saveznom službom za akreditaciju Ruske federacije i sa Državnim centrom Belorusije za akreditaciju, navode u Akreditacionom telu Srbije.

Preview

POTPISIVANJE SPORAZUMA

Slide

SASTANAK

Slide

POTPISIVANJE SPORAZUMA

Slide

POTPISIVANJE SPORAZUMA

Slide

SASTANAK

Slide

SASTANAK

POTPISIVANJE SPORAZUMA

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh