• Gradovi

  Održan tradicionalni novogodišnji koncert na Kolarcu

  BEOGRAD – Na Kolarcu je večeras održan tradicionalni novogodišnji koncert kojim su se beogradskoj publici, po prvi put, predstavili članovi Regionalne dečije filharmonije.

  Pod dirigentskom palicom Žive Ploj Peršuh iz Slovenije, mali mužičari iz Zagreba, Skoplja, Sarajeva, Ljubljane i Beograda održali su koncert „Spremni za velika dela“, na kojem su izvodili kompozicije Štrausa, Rosinija…

  Publika je, između ostalog, mogla da čuje i poznatu božiću pesmu „Jingle bells“, a mališanima su se na sceni pridružili i svetski poznat trombonista Branimir Slokar, kao i naša operska pevačica Ana Petrović.

  Zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović je rekla da je pomenuti koncert nastavak „lepe“ saradnje Fondacije za mlade talente Grada Beograda i Fondacije „Deca Deci“.

  „Želimo večeras da uživamo i da pokaženo koliko smo zaista ponosni, ne samo na naše talente, već i na svu decu iz regiona, i da pokažemo koliko smo svi zaista složni“, rekla je Radulović.

  Napomenuvši da Grad Beograd nastoji da stvori imidž mužicke prestonice, ona je istakla da je koncert jasan dokaz i pokazatelj da su naša deca talenti Beograda.

  „Ovo je pokazatelj da oni mogu da budu ta generacija koja će od Beograda stvoriti muzičku prestonicu klasične muzike i da zajedno sa decom iz regiona napravimo tim koji će predstavljati ne samo Srbiju, već i sve zemlje u regionu“, poručila je Radulović.

  Koncert je organizovala Fondacija „Deca Deci“, a predsednica Upravnog odbora te fondacije Žaklina Nikolić Kušić precizirala je za Tanjug da je nastupilo više od 100 dece.

  Da bi publika imala potpuni ugođaj, scena Kolarčeve zadužbine je za ovu priliku bila ukrašena cvećem i dekorativnim lampicama.

  Koncertu, koji je Fondacija „Deca Deci“ organizovala pod pokrovoteljstvom Grada Beograda, prisustvovale su i javne ličnosti iz kulturno-umetnickog života.

  Foto Tanjug, R. Prelić

  Preview

  DECJA FILHARMONIJA

  Slide

  DECJI HOR

  Slide

  DECJI HOR

  Slide

  DECJA FILHARMONIJA

  DECJA FILHARMONIJA

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com