• Gradovi

  Održani 10. sportski susreti u Gostilju

  Već deset godina, 02. avgusta u selu Gostilje se održavaju „Ilindanski sportski susreti“ koji su i ove godine okupili veliki broj sportista iz mesnih zajednica sa područja čajetinske opštine, a sportska dešavanja su pratili i turisti koji borave na Zlatiboru. Odavno je poznato da Zlatibor ne čini samo turistički centar već i okolna turistički razvijena sela.

  Manifestaciju je otvorio predsednik Skupštine opštine Čajetina Miloje Rajović, koji je izrazio veliko zadovoljstvo što i dalje ima dosta mladih zainteresovanih za zdrav način života i poželeo puno uspeha u takmičenjima.

  Sportisti su se nadmetali u šest disciplina, tri ekipna sporta, mali fudbal, basket, prevlačenje konopca i tri individualna, skok u dalj, bacanje kamena sa ramena i prevlačenje klička.

  Mali fudbal brojio je najviše prijaljenih ekipa ukupno 10. U finalu su igrale ekipe Zlatibora i Čajetine. Zlatiborci su bili bolji i odbranili prošlogodišnju titulu. Jedini pogodak za ekipu Zlatibora postigao je Željko Kostadinović.

  U basketu se takmičilo 6 ekipa , a pobednička ekipa je bila ekipa Trnave. U finalu su savladali ekipu mesne zajednice Gostilje.

  U individualnim sportovima najuspešniji su bili Bane Rosić u discipini prevlačenje klička, Branislav Vesović u disciplini bacanje kamena sa ramena i Dragomir Cvetić iz Krive Reke u disciplini skok u dalj.

  U disciplini prevlačenje konopca trijumfovala je ekipa mesne zajednice Alin Potok ,koja je pobedila Čajetinu 2:1.

  Susreti svake godine privlače veliki broj sportista iz svih mesnih zajednica opštine, a obzirom da se dešavaju u samom jeku sezone prilika su da se što veći broj turista posebno stranih upoznaju sa kulturnim nasleđem „zlatne planine“, i da uživaju u dobroj zabavi,druženju ali i upoznavanje prirodnih lepota Gostilja.

  Selo Gostilje nalazi se na samo 25 km od centra Zlatibora, poznato po vodopadu koje formira gostiljska reka pre ulaska u Katušnicu, a u blizini vodopada uređen je i bazen koji je otvoren za posetioce svakim danom 10-19 sati.

  Organizator manifestacije je Turističko udruženje „Gostilje“ uz pomoć opštine Čajetina i Turističke organizacije „Zlatibor“.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com