Novosti online

ОЕБС обучава бивше припаднике Цивилне заштите

ВУЧИТРН – Мисија ОЕБС-а на Косову започела је обуку за 378 бивших припадника Цивилне заштите из северног Косова о институционалном и правном оквиру на Косову, укључујући и права заједница. Обука у трајању од шест недеља организује се на захтев косовског министарства за дијалог и одржава се на Академији за јавну безбедност у Вучитрну, саопштено је из ОЕБС-а.

Мисија ОЕБС-а спроводи ову обуку као део своје подршке спровођењу бриселског споразума који је постигнут између Приштине и Београда под покровитељством Европске уније, рекао је шеф Мисије ОЕБС-а на Косову, амбасадор Жан Клод Шлумберже.

„Срећни смо што можемо да допринесемо овом процесу и верујемо да ће на крају резултат бити пружање бољих услуга за људе из свих заједница на Косову. У име актера желео бих такође да се захвалим Академији за јавну безбедност и њеном особљу на подршци и на обезбеђивању просторија за обуку”, рекао је он.

Уз Шлумбержеа, на отварању су говорили и министарка за дијалог Едита Тахири, генерални секретар у Министарству за администрацију локалне управе, Бесник Османи, генерални директор Академије за јавну безбедност Исмаил Смакићи, као и представница Еулекса Ева Гутјахр. Уговоре је недавно потписало 378 полазника и они ће радити у различитим министарствима и агенцијама на Косову.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh